Povestea Elenei Krawzow: De pe podiumul paralimpic, la vedetă Playboy

Ultima actualizare:

Povestea Elenei Krawzow e demnă de un film de Hollywood, aceasta s-a născut în Mergen, un mic sat din sudul Kazahstanului. Era 1993 ,iar țara ei era independentă de puțin peste doi ani, după ce separarea de Uniunea Sovietică a lăsat cicatrici puternice unei regiuni puternic afectate de economia comunistă

Elena Krawzow / Facebook
Elena Krawzow / Facebook

Fermele din Mergen erau lipsite de semințe și clienți. Munca pentru familia Krawzow era puțină, banii erau strânși, dar pe sfârșite. Erau fost zile când ea și frații ei se descurcau doar cu ceai și pâine.

Vezi și Maria Vornicu, ispita stewardesă de la Insula Iubirii 2022, a pozat goală! Nici măcar iepurașii Playboy nu arată atât de bine

Când Elena Krawzow avea șapte ani, lucrurile au devenit și mai grele. Profesorii ei au observat că ea strângea ochii și se străduia să vadă tabla. Ținea cărțile aproape de nas, în timp ce încerca să citească.

Dorința familiei de a pleca a devenit mai urgentă. Trebuiau să găsească un loc unde să trateze și să-și învețe fiica lor cea mică.

Din Kazahstan, în Rusia, iar mai apoi, în Germania

În primul rând, au mers în Rusia, la un spital oftalmologic din Moscova, unde i-a fost diagnosticată degenerarea maculară. Krawzow a fost trimisă la un internat pentru copii cu dizabilități, unde violența între copii, dar și din partea profesorilor, era obișnuită.

În cele din urmă, cu Elena acum în vârstă de 11 ani, soții Krawzow au reușit să se reașeze în Germania.

„Nu a fost ușor să schimbi țările”, își amintește ea.

„Vin dintr-un sat foarte mic și din stilul de viață european e diferit, iar Germania era complet nouă pentru mine. Mă simțeam ca un extraterestru.

„Dar a fost cea mai bună alegere din partea părinților mei. Sunt foarte fericită să locuiesc în Germania, pentru că mulți oameni de aici m-au ajutat să mă realizez."

Unul a fost Michael Heuer, profesorul ei de sport. A văzut că pentru Krawzow, un pește în afara apei, înotul ar putea fi o ieșire.

Citește și Dan Capatos, dezvăluiri despre pictorialul din Playboy: «Am pus-o să stea cu bara între… Anda Adam nu avea sfârcuri, i-am dat și cu cuburi de gheață, nimic»

În timpul săptămânii s-a antrenat, numărând turele de bazin. În weekend, se pierdea dansând pe ritmurile cluburilor techno din Berlin.

Ea a mers la Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 în adolescență, pretinzând argintul pentru Germania la vârsta de doar 18 ani. A câștigat primul ei titlu mondial un an mai târziu. În 2016, a stabilit un record mondial la proba ei preferată, 100 m bras.

Succesul paralimpic nu a mulțumit-o

Succesul a atras atenția și oportunitatea pentru tânăra din Kazahstan.

„Eram puțin populară înainte, pentru că sunt campion mondial și am avut recorduri mondiale și toate aceste lucruri, dar a fost foarte important ca Playboy să facă acea cerere”, spune ea.

„Sunt prima persoană cu dizabilități care a fost pe coperta. A fost un pas pentru a le arăta altor băieți din lume că oamenii cu dizabilități sunt la fel ca cei fără dizabilități."

Alți paralimpici au procedat la fel, înainte de coperta cu Elena Krawzow, din toamna lui 2020.

Britanicul Jonnie Peacock a pozat fără cămașă pentru Attitude, în 2013. Americanca Sarah Reinertsen a apărut goală în Body Issue, de la ESPN, în 2009.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net