Primul interviu cu Schumacher de la accident? S-a iscat un scandal-monstru: „Viaţa mea s-a schimbat complet”

Ultima actualizare:

După ce revista Die Aktuelle i-a făcut pe cititori să creadă că au publicat primul interviu cu Michael Schumacher, pilotul de Formula 1 care a suferit un accident grav la schi, în decembrie 2013, în Germania a început un mare scandal.

Michael Schumacher a suferit un accident grav la schi, în urmă cu 10 ani / sursa FOTO: Facebook
Michael Schumacher a suferit un accident grav la schi, în urmă cu 10 ani / sursa FOTO: Facebook

Se pare că, de fapt, interviul în exclusivitate este o mare înșelătorie legată de utilizarea inteligenței artificiale, transmite site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, citat de Agerpres.

„Michael Schumacher”, „primul interviu”, „senzaţie mondială”: prima pagină a revistei anunţă marele „interviu”, totul fiind însoţit de câteva cuvinte misterioase, „pare înşelător de real”. O propoziţie care poate fi înţeleasă doar ulterior.

Întrebări și răspunsuri cu Michael Schumacher

Falsul interviu este prezentat într-un mod banal, în ciuda formulării ciudate. El ia forma unor întrebări şi răspunsuri cu legenda Formulei 1 (a cărui stare de sănătate nu este cunoscută cu adevărat) şi prezintă citate precum „viaţa mea s-a schimbat complet”.

Formularea interviului îi poate duce foarte ușor în eroare pe cititorii mai puțin suspicioși. Este nevoie să ajungi la ultimele rânduri ale interviului pentru a descoperi înşelăciunea, admisă în sfârşit de revistă.

„Michael Schumacher chiar a spus totul el însuşi? Noi am găsit acest interviu online, pe un site care publică texte generate de inteligenţa artificială”, se precizează la sfârşitul articolului, postarea nefiind însoţită de nicio semnătură.

Acest demers voit înşelător şi incalificabil a stârnit un mare scandal. Opinia publică germană și internațională au criticat aspru „farsa” celor de la Die Aktuelle.

Nimeni nu știe, de fapt, care este starea de sănătate a lui Schumacher

Pe 29 decembrie 2013, Schumacher schia împreună cu fiul său, Mick, în vârstă de 14 ani, coborând Combe de Saulire sub Dent de Burgin, deasupra Méribel, în Alpii francezi.

În timp ce schia într-o zonă nesecurizată, aflată între pârtiile Chamois și Pârtia Mauduit, fostul pilot de Formula 1 a căzut și s-a lovit cu capul de o stâncă, suferind o leziune gravă, chiar dacă avea cască.

Medicii spun că ar fi murit dacă nu avea cască. Imediat după accident a fost transportat la spitalul din Grenoble unde a suferit două intervenții chirurgicale. După ce a stat în comă indusă 23 luni, Schumacher a dat semne că își va reveni.

În iunie 2014, Schumacher a părăsit Spitalul Grenoble pentru reabilitare suplimentară la Spitalul Universitar Lausanne, Elveția. În septembrie , el a părăsit spitalul și a fost adus înapoi la domiciliul său pentru reabilitare suplimentară. De atunci, familia fostului pilot a decis să nu mai facă publică nicio informație despre starea lui de sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net