Probleme neașteptate pentru Spania la Olimpiadă! Rafael Nadal riscă să piardă orice șansă la medalie

Rafa Nadal (38 de ani) s-a antrenat vineri la Roland Garros alături de partenerul său de dublu, Carlos Alcaraz (21 de ani), în timp ce persistă îndoielile privind forma fizică a spaniolului înainte de competiția olimpică de tenis.

Rafael Nadal joacă accidentat la Olimpiada de la Paris / foto: EPA
Rafael Nadal joacă accidentat la Olimpiada de la Paris / foto: EPA

Nadal nu a participat la antrenamentul de joi cu germanul Alexander Zverev, iar antrenorul său, Carlos Moya, a explicat că acesta este încă afectat de o accidentare la coapsă.

De 14 ori campion la Roland Garros, Nadal a purtat vineri un bandaj pe coapsa dreaptă în timpul antrenamentului sub acoperișul închis al Court Phillipe Chatrier, dar nu a părut să fie afectat.

Ghinion pentru Rafa Nadal și la dublu și la simplu

Așa-numita „echipă de vis” a Spaniei își va începe cursa pentru aur sâmbătă, împotriva capilor de serie argentinieni Maximo Gonzalez și Andres Molteni.

Nadal, care a câștigat turneul olimpic de simplu în 2008 și cel de dublu în 2016, va juca împotriva ungurului Marton Fucsovic în proba de simplu, iar în turul al doilea se va confrunta, cel mai probabil, cu vechiul său rival și principalul favorit, Novak Djokovic.

Moya, care a supervizat sesiunea de antrenament, a oferit joi târziu o actualizare optimistă privind starea de sănătate a lui Nadal, deși a sugerat că ar putea să prioritizeze dublul.

„Este practic confirmat că va juca, cu excepția cazului în care recuperarea merge foarte prost”, a declarat Moya, la postul național de radio din Spania. 

„El va încerca și suntem optimiști că va juca sâmbătă. Nu știu cum va evolua situația, dar planul este ca sâmbătă să joace dublu cu Alcaraz.”

Deși dublul ar putea fi posibil chiar și cu o accidentare, Nadal ar fi reticent să joace la simplu și să riște să își compromită șansele la dublu cu Alcaraz, campion la Roland Garros și Wimbledon.

„Ideea de a renunța la una dintre competiții nu a fost luată în calcul până acum, dar dacă va fi necesar și el va fi limitat pentru simplu, aceasta poate fi o variantă. Dublul este mult mai puțin solicitant și există șanse reale de a obține o medalie, dacă joacă bine”, a spus Moya.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net