România poate scrie istorie la atletism. E aproape de promovarea în prima divizie

Ultima actualizare:

Debut în forță pentru atleții noștri la Europenele pe echipe. După prima zi, echipa noastră este în cărți pentru promovarea în prima divizie valorică.

Bianca Ghelber e cea mai valoroasă aruncătoare de ciocan din Europa (FOTO: EPA)
Bianca Ghelber e cea mai valoroasă aruncătoare de ciocan din Europa (FOTO: EPA)

În prima zi a Campionatelor continentale pe echipe, marți,, competiție din cadrul Jocurilor Europene „Cracovia Malopolska 2023”, aflate în desfășurare în orașul polonez Chorzow, am putut înregistra trei rezultate de excepție pentru atleții noștri. Astfel, campioana Europei „en titre” la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber (SCM Bacău-CSA Steaua București, antrenor Mihaela Melinte), a reușit, din a doua încercare, 72,97 m, aducând maximum de puncte (16) echipei României în cadrul celei de-a doua divizii. Adică, a ocupat prima poziție.

Pe același loc întâi a venit și Andrea Miklos (CSM București) la 400 m, eleva antrenoarei Magdolna Kanizsay fiind cronometrată în 50,67, record personal (PB). Este cu atât mai valoros rezultatul, cu cât Andrea vine după o perioadă mai lungă în care a fost accidentată. În aceeași probă, de această dată la masculin, Mihai Dringo (CSU Oradea – CSM Oradea, antrenor Robert Olah) a trecut al treilea linia de sosire, în 45,76 (SB) și a adus 14 puncte team-ului tricolor.

Concursul de atletism se încheie joi

Cristian Gabriel Voicu s-a clasat pe 5 în proba de 800 m (1 min 48 sec 48/100), iar pe 7 au încheiat Damian Didier Mititelu la 3.000 m obstacole (8 min 57 sec 63/100 - personal best) şi Răzvan Cristian Grecu la triplusalt (15,36 m).Pe locul al optulea s-au clasat Andreea Iuliana Lungu la aruncarea discului (50,54 m) şi Cristian Roiban la 100 m (10 sec 62/100).Răzvan Doroftei a ocupat locul 10 la săritura cu prăjina (4,70 m), iar Mădălina-Elena Sîrbu s-a clasat pe aceeaşi poziţie la 5.000 m (16 min 33 sec 24/100 - personal best).Marina Andreea Baboi a fost a 14-a la 100 m (11 sec 73/100 - season best), iar Ioana Diana Ţigănaşu a fost a 16-a (ultima) la aruncarea greutăţii (12,89 m). Concursul de atletism se încheie joi.

Componenţa echipei României pentru Jocurile Europene de la Cracovia Malopolska (21 iunie - 3 iulie) cuprinde 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive, atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net