S-au sinucis în 2011!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Încă de la început, 2011 a părut a fi un an al groazei pentru sportul mondial. Mai mulţi sportivi, de la diferite discipline, au hotărât să pună capăt vieţii care până în acel moment le-a adus numai satisfacţii.

Principalele cauze au fost certurile în familie, alcoolismul şi problemele financiare. O parte dintre foştii campioni au plecat însă dintre noi fără nicio explicaţie logică, preferând să ia cu ei în mormânt motivele gestului lor neaşteptat.

Fie că a fost vorba de medialiata cu argint la judo, Heill, sau campionul en-titré la maraton, Wanjiru, poveştile lor tragice au şocat întreaga lume.

Jeret Peterson și-a tras un glonţ în cap

Americanul Jeret Peterson, medaliat cu argint la freestyle la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver din 2010, s-a sinucis împuşcându-se în cap.

Peterson, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat că a condus în stare de ebrietate, la Hailey, în Idaho, el pledând nevinovat.

În 2006, el fusese exclus de la JO de la Torino pentru o bătaie, tot când era în stare de ebrietate.

Claudia Heill a plonjat de la etajul şase

Judoka austriacă Claudia Heill, medaliată cu argint la JO de la Atena, s-a sinucis în luna martie.

simeon stalpnicul png

Claudia Heill, care şi-a încheiat cariera în 2009, a căzut de la etajul şase al unui imobil din capitala Austriei, Viena.

Poliţia nu a găsit nicio scrisoare de adio. Fosta sportivă pregătea tineri, în paralel cu studiile de management sportiv pe care le urma.

Pe lângă medalia de la JO de la Atena, din 2004, austriaca mai avea în palmares cinci medalii la Campionatele Europene, în perioada 2002-2007.

Samuel Wanjiru, nefericit în dragoste

Kenyanul Samuel Wanjiru, campion olimpic en-titre la maraton, a decedat în luna mai, după ce s-a aruncat de la etajul doi al casei sale din Nyahururu (estul Kenyei), după o ceartă conjugală.

simeon stalpnicul png

Cariera sa a fost umbrită de numeroasele sale probleme de familie. Soţia l-a acuzat pe Wanjiru de tentativă de omor la 30 decembrie 2011, dar şi-a retras plângerea în februarie.

De asemenea, el trebuia să răspundă în faţa tribunalului din Nyahururu, la 23 mai, pentru posesie ilegală de arme de foc.

Samuel Wanjiru, în vârstă de 24 de ani, campion olimpic la Beijing 2008, era cel mai tânăr maratonist care câştigase patru curse majore (Beijing 2008, Londra 2009 şi Chicago 2009, 2010).

Cheung Sai-ho avea probleme cu banii

Cheung Sai-ho, considerat drept unul dintre cei mai buni fotbalişti din Hong Kong, s-a sinucis în urma unei dispute cu soţia.

simeon stalpnicul png

Cheung, în vârstă de 35 de ani, s-a aruncat de la fereastra apartamentului său situat la etajul 36.

Surse din presa locală au susţinut atunci că sportivul a fost determinat să ia această decizie de problemele financiare cu care se confrunta.

Hideki Irabu, gest inexplicabil

Fostul jucător japonez de baseball Hideki Irabu, câştigător de două ori al World Series cu New York Yankees, a fost găsit mort, la 42 de ani, în locuinţa sa din Los Angeles, în luna ianuarie, poliţia bănuind că este vorba de o sinucidere.

simeon stalpnicul png

Motivul gestului extrem a rămas o dilemă pentru prieteni şi familie.

Sosit în SUA în 1997 pentru un contract de 12,8 milioane de dolari, japonezul a câştigat World Series, echivalentul campionatului mondial, în 1998 şi 1999.

Pierre Quinon, moarte suspectă

Francezul Pierre Quinon, campion olimpic la săritura cu prăjina în 1984, s-a sinucis, în august.

simeon stalpnicul png

Poliţia nu a detaliat împrejurările în care s-a întâmplat accidentul, dar au confirmat faptul că este vorba de suicid.

Quinon s-a retras din activitatea sportivă în 1992, după care a devenit om de afaceri.

El avea o rotiserie în localitatea Var, din sudul Franţei.

Pierre Quinon a fost primul francez campion olimpic la săritura cu prăjina şi a deţinut recordul mondial al probei, în 1983 (5,82 metri).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net