Simona Halep a adus trofeul de la Wimbledon acasă

Ultima actualizare:

    Simona Halep a fost asteptată de Ion Țiriac și Mihai Covaliu la revenirea in țară de la WimbledonFOTO: Mediafax
Simona Halep a fost asteptată de Ion Țiriac și Mihai Covaliu la revenirea in țară de la WimbledonFOTO: Mediafax

Simona Halep, prima campioană la Wimbledon din istoria tenisului românesc a revenit luni după-amiază acasă. Așteptată de zeci de jurnaliști în Salonul Oficial, dar și de aproape 50 de fani la ieșirea din aeroport, jucătoarea noastră a povestit pe scurt cum a fost aventura londoneză. Azi, de la ora 19.00, ea își va prezenta pe ”Arena Națională” trofeul cucerit la Londra.

Întâmpinată la scara avionului de Mihai Covaliu, președintele COSR, Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis și managerul ei din umbră, dar și de ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, Simona Halep a coborât în aplauzele călătorilor, pe scara avionului. Îmbrăcată într-o ținută de un alt imaculat, special pentru a aduce la București ceva din savoarea turneului de la Wimbledon, Simona ținea în brațe, ca pe un copil, cel mai prețios trofeu al carierei. Chiar dacă învingătoarea primește în mod tradițional doar o replică mai mică a celebrului trofeu, acesta arăta la fel de bine în brațele ei ca și la festivitatea de premiere. După cum a recunoscut, ea va așeza trofeul la loc de cinste, alături de cele mai dragi cupe cucerite în carieră. ”O să pun trofeul lângă cel de la Roland Garros și lângă cele două de la Madrid”, a declarat Simona.

Așa cum face de fiecare dată, Halep nu a uitat să le mulțumească celor care au fost alături de ea și au susținut-o de-a lungul timpului. „Nu o să mă repet, dar aș vrea să mulțumesc familiei pentru tot sprijinul pe care l-am avut de când am început să joc tenis. De asemenea, tututor antrenorilor pe care i-am avut de la 4 ani și jumătate. Echipei mele, formată din oameni extrem de deosebiți. Le mulțumesc fanilor, tuturor oamenilor care îmi transmit gânduri bune. Bineînțeles, există persoane speciale în viața mea. Doamna Virginia Ruzici a fost alături de mine acum zece ani. A crezut că voi ajunge foarte sus. Darren Cahill, care m-a învățat să cred în mine, să cred că pot câștiga pe cele mai mari arene din lume. Domnului Țiriac îi mulțumesc pentru toate sfaturile acordate. Dure, mai puține, dure, m-au făcut să mă cred capabilă că o pot bate chiar și pe Serena într-o finală de Mare Șlem. De fiecare dată mă întorc cu drag în România!”, a mai spus jucătoarea noastră la revenirea în București.

Miercuri, de la ora 19.00, va prezenta trofeul pe Arena Națională

Profitând de prezența în Salonul Oficial a președintelui COSR, un ziarist a întrebat-o pe Simona dacă va fi port-drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2020. „L-aș ruga pe domnul Covaliu, dacă nu e prea mare presiunea, să ne spună dacă și este de acord”, i-a pasat tenismena întrebarea șefului olimpismului românesc. Iar acesta a încuviințat din cap, așa că se știe deja cine va deschide plutonul sportivilor români la cea mai importantă competiție sportivă a lumii.

Miercuri, fanii Simonei și ai sportului românesc vor putea veni să o felicite pe campioana de la Wimbledon. Într-o manifestare care va avea loc pe Arena Națională, de la ora 19.00, ea va prezenta trofeul tuturor românilor care vor dori să o încurajeze, intrarea fiind liberă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net