Upercutul de Galaţi!

simeon stalpnicul png

Lucian Bute l-a învins prin KO tehnic pe americanul Jesse Brinkley, în gala disputată vineri noapte la Montreal. Gălăţeanul de 30 de ani şi-a îngenuncheat de trei ori adversarul, în trei runde diferite.

Jesse Brinkley, al cincilea challenger pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, a avut soarta predecesorilor săi. Joppy, Andrade, Zuniga şi Miranda s-au prăbuşit, pe rând, sub pumnii de oţel ai gălăţeanului, iar Brinkley, cunoscut în SUA mai mult pentru apariţia într-un show televizat decât pentru performanţele din ring, nu putea avea altă soartă. Totuşi, americanul de 33 de ani a rezistat eroic timp de nouă runde, după ce a fost pus la podea de trei ori.

Bute a vrut ca meciul său să nu fie televizat şi banii strânşi să se ducă la copii de Crăciun

VIDEO/ Vezi aici meciul complet dintre Lucian Bute şi americanul Brinkley. Desfăşurarea ostilităţilor repriză cu repriză

Brinkley: Bute m-a lovit atât de tare încât am crezut că mi-a ieşit ochiul din orbită

Fostul şef al FR de Box: "TVR nu are voie să spună că nu a găsit 100.000 de euro pentru Bute"

Un upercut la ficat trimis cu viteza unui TGV, care s-a auzit sec până la cele mai ieftine locuri din Bell Center, l-a pus instantaneu în genunchi pe Brinkley în repriza a cincea.

Bute şi-a păstrat centura de campion mondial

simeon stalpnicul png

Bute a ridicat mâna, a zâmbit relaxat, dar arbitrul a numărat încet, în aşteptarea gongului salvator. „Nu credeam că se va ridica după ce a căzut prima oară, a fost o lovitură solidă, mi-am simţit mâna cum a traversat corpul său. Am crezut că i-am mutat ficatul din loc", avea să spună Bute după meci.

A doua oară a scăpat din nou la limita gongului, în runda următoare, când Lucian l-a prins la figură şi i-a înceţoşat privirea. Doctorii au început să aibă de lucru la colţul americanului şi doar ei l-au mai salvat în repriza a noua. Un nou upercut, de această dată undeva în zona bărbiei şi reflectoarele s-au stins subit pentru american.

Erau însă aţintite către vechiul şi noul campion mondial, Lucian.

Bute recunoaşte că adversarul l-a surprins prin determinarea sa şi mai ales prin rezistenţa cu care a încasat lovitură după lovitură.

„De fiecare dată când îl trimiteam la podea, eram surprins că se ridică pentru că părea să sufere foarte tare", a spus Bute. Românul consideră că după această dispută poate lupta cu oricine.

„E ca şi cum aş fi câştigat de trei ori prin KO în acelaşi meci. După ce a căzut a doua oară, l-am atins puternic cu stânga, dar s-a ridicat. Am luat şi eu ceva lovituri, mai multe decât de obicei, dar mi-a plăcut că nu i-a fost frică să compromită apărarea pentru a ataca. Acum sunt pregătit pentru orice adversar", a mai spus Bute.

Adrian Diaconu și JoJo Dan, victorii în aceeaşi gală

Adrian Diaconu şi JoJo Dan au obţinut victorii în gala disputată la Bell Center din Montreal. Diaconu a boxat cu multă inteligență în fața americanului de origine palestiniană Omar Sheika şi a supravieţuit unei lovituri crunte, primite în runda a doua, pentru a reveni şi a câştiga cu decizie unanimă.

"Pentru o jumătate de secundă, mi-am zis că e cel mai groaznic meci din cariera mea", a recunoscut "Rechinul".

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub anamaria prodan png
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
image
image
image
image
image
image
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg