VIDEO Accident teribil la Formula 1. Prin ce minune a reușit Zhou Guanyu să scape cu viață

Ultima actualizare:

Cursa de Formula 1 din Marea Britanie s-a încheiat cu un accident grav, șoferul Alfa Romeo Zhou Guanyu s-a răsturnat și a ieșit în afara circuitului, fiind necesară intervenția de urgență a paramedicilor. 

Mașina lui Zhou Guanyu s-a răsturnat și a ajuns în apropierea tribunei
Mașina lui Zhou Guanyu s-a răsturnat și a ajuns în apropierea tribunei

Mașina lui a fost lovită de George Russell, din partea echipei Mercedes, iar lumea credea că e gata să vadă o adevărată catastrofă. Din fericire, starea chinezului este una bună, deoarece a avut echipat modulul Halo asupra mașinii sale. 

Urmărește și editorialul Click! despre Formula 1: Eșecul lui Daniel Ricciardo de la McLaren îi poate încheia cariera în Formula 1?

Cum s-a întâmplat accidentul de la Formula 1

Accidentul lui Guanyu ne-a făcut să ne reamintim de incidentul din 2021, când Max Verstappen a lovit, de asemenea, parapetul la o viteză foarte mare, iar un alt accident asemănător a avut loc și la ediția din 2022 a British Grand Prix. 

În turul 1, pe linia de final, Pierre Gasly, din partea echipei Alpha Tauri, i-a lovit roata din spate a lui George Russell. 

Citește și informații de la evenimentul din Monaco: Fiasco la Monaco Grand Prix! Sergio Perez a câștigat, Schumi Jr. accidentat

Din cauza incidentului, acesta a pierdut controlul mașinii, care l-a făcut să ricoșeze în lateralul monopostului condus de către Zhou Guanyu. În acel moment, mașina chinezului s-a răsturnat și a fost aruncată în afara circuitului, aproape de zona tribunei. 

După lungi minute de suspans, nimeni nu știa nimic despre starea pilotului chinez. Totuși, echipa sa, Alfa Romeo, a declarat că acesta este conștient și că a fost transportat de urgență la centrul medical prezent la circuit. Pilotul a fost scos din monopostul avariat pe targă.

Cum a reușit Guanyu să scape cu viață

Introdus încă din 2018, modulul Halo este conceput dintr-un aliaj de titan ce este prins în trei puncte din monopost, chiar deasupra capului piloților. Acesta cântărește aproximativ 9 kilograme, iar Halo a reușit să-i salveze viața pilotului chinez. 

Încă de la realizarea modulului Halo, foarte mult echipe s-au prezentat împotriva acestuia, fiind profund criticat de echipele și piloții de Formula 1. FIA a trecut peste votul echipelor, 9 dintre acestea poziționându-se împotriva sistemului. Chiar și așa, acesta a fost introdus pe lista cerințelor obligatorii, din fericire. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net