Eșecul lui Daniel Ricciardo de la McLaren îi poate încheia cariera în Formula 1?

FIA a introdus anul acesta noi reguli, iar monoposturile din Formula 1 s-au schimbat radical, fapt care, inițial, a fost un motiv de bucurie pentru majoritatea echipelor. Fericirea directorilor s-a transformat rapid în îngrijorare, mai ales în cazul celor de la McLaren, care au marcat reușite nesemnificative, comparativ cu sumele investite.

Daniel Ricciardo, însă, o duce mult mai rău decât colegul său Lando Norris, care parcă are mai multă „vână” și voință, deopotrivă. Australianul, mereu zâmbitor la interviuri, este mohorât și dezamăgit la finalul curselor, căci cariera sa riscă să se apropie de final.

Un val de rumoare s-a așternut asupra padocurilor și pare-se că Seidl e gata să-și ia „adio!” de la „bursucul de miere”, care în ultimii doi ani nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor.

Te-ar putea interesa și: Kimi Raikkonen, fost campion mondial la Formula 1, debutează la NASCAR

Vine de la Red Bull Racing, unde n-a avut niciodată loc să-și arate calitățile, din cauza campionului Verstappen, care trebuia să fie mereu în centrul atenției. Ghinionul l-a dus apoi la Renault, iar în 2021 la McLaren, unde Norris i-a luat, la doar 22 de ani, locul de pilot principal. Un veteran într-ale Formula 1, „Ricci” are 218 curse la activ, dar numai opt podiumuri. Să fie acesta, oare, începutul sfârșitului?

Daniel Ricciardo duce o bătălie continuă cu coechipierul Norris. Care e favoritul echipei?

12 ani - atât de mare e diferența de vârstă dintre cei doi piloți McLaren, dar și mai mare e diferența de puncte dintre ei. Face cum face și Norris reușește, cu aproape fiecare ocazie, să îl depășească pe Danny Ric, care s-a arătat frustrat în repetate rânduri, lucru care, onest vorbind, nu ne miră.

În afară de victoria dublă de la Monza, de anul trecut, în care pe Lando îl cam mânca talpa și era pregătit să depășească, din nou, Ricciardo nu s-a remarcat. Cel puțin nu în sensul bun.

Nu rata nici:  Diana Munteanu, selfie cu Max Verstappen, campionul mondial de Formula 1! Ce reacție a avut pilotul

Nu s-a obișnuit cu monopostul și nici monopostul cu el, însă performanțele de altă dată cu care australianul ne-a obișnuit pare că sunt de domeniul trecutului și e nevoie să acționeze rapid, ca să reintre în grațiile lui Brown și Seidl, care găsesc de fiecare dată scuze pentru performanțele lui.

Sau, mai bine zis, lipsa performanțelor. Lando Norris reușește să aducă puncte, și chiar puncte frumușele echipei, în ciuda faptului că nu ajunge pe locurile fruntașe ale clasamentului, în timp ce pentru Daniel Ricciardo e un chin să depășească locul al zecelea de pe grilă.

Cine l-ar putea înlocui pe Danny Ric în sezonul următor? Șefii l-au chemat deja la teste

Dacă situația nu se îmbunătățește, este evident că „bursucul” riscă să-și piardă locul de la McLaren, care ar putea adopta o nouă strategie. În momentul de față, majoritatea echipelor au ales să promoveze piloți tineri, pe care îi pot „ciopli” după chipul și asemănarea lor, după valorile companiei, ca pe un fel de copil Alfa imaginat de un Aldous Huxley al motorsportului.

Vezi și: Fiasco la Monaco Grand Prix! Sergio Perez a câștigat, Schumi Jr. accidentat

Actualul număr 1 mondial are doar 24 de ani- este cu opt ani mai tânăr decât Daniel Ricciardo, a cărui carieră se apropie vertiginos de final, pare-se. Punctele obținute la Baku sunt un motiv de speranță, dar sunt oare unul suficient de mare?

Există deja variante de înlocuire, lucru care ar trebui să îl pună pe gânduri și să îl determine să acționeze în consecință, astfel sunt șanse să rămână pe bară și să-i sufle contractul Colton Herta, Pato O’ward, care deja a intrat în grațiile lui Zak Brown datorită reușitelor de la Indycar, Oscar Piastri- campionul actual din Formula 2 sau Nyck de Vries.

S-a anunțat deja că americanul Colton Herta va testa monopostul McLaren, iar decizia va fi bazată pe următoarele performanțe ale lui Daniel Ricciardo. Sezonul nu a ajuns încă la jumătate, iar Ricci are tot timpul din lume pentru o revenire spectaculoasă. Ce îi lipsește însă, numai el știe. Cert e că, în curând, dacă nu „prestează”, îi poate lipsi cel mai de preț lucru: contractul de la McLaren.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
BeFunky collage (28) jpg
viorel lis si oana lis
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Alice Peneacă  (bust natural)  Fotomodelul are probabil  cei mai frumoşi sâni  din showbiz, iar marile  firme de lenjerie intimă  se bat pe ea  Alice are  contract cu Guess jpeg
soldati rusi
Robert Habeck FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg