Barcelona - Bayern Munchen

Ultima actualizare:

    Barcelona - Bayern Munchen e un meci special pentru Guardiola
Barcelona - Bayern Munchen e un meci special pentru Guardiola

Barcelona - Bayern Munchen este cea de-a doua semifinală din Liga Campionilor. Meciul va avea loc diseară, ora 21.45, şi va fi transmis în direct pe Digisport şi Dolcesport.

Barcelona – Bayern Munchen îi va aduce faţă în faţă pe Thiago Alcantara şi Rafinha, care sunt fraţi buni, ambii fiind copii fostului fotbalist brazilian Mazinho, campion mondial în 1994. Cei doi sunt produse ale centrului de copii de la FC Barcelona, dar carierele lor au avut alte drumuri.

Thiago, născut în Italia, la Bari, a plecat în 2013 la Bayern Munchen, după Josep Guardiola, cel care promovase la Barca, unde însă nu avea loc de Xavi. El este dreptaci şi joacă pentru naţionala Spaniei.

De partea cealaltă, în Barcelona – Bayern Munchen, îl vom vedea pe Rafinha, care e născut la Sao Paolo, şi pe care îl cheamă de fapt Rafael Alcantara, 22 de ani, şi e stângaci. A debutat la Barcelona sub comanda lui Guardiola, dar după plecarea acestuia la Bayern, a fost împrumutat un an la Celta Vigo.

Rafinha a avut norocul de a dat acolo peste Luis Enrique, care l-a adus după el înapoi la Barcelona. Deşi a evoluat la naţionalele Under 16 şi Under 17 ale Spaniei, Rafinha a preferat să treacă sub tricoul Braziliei, jucând pentru Under 19 şi Under 20 ale „Selecao”. Cei doi n-au fost niciodată adversari, ci doar de câteva ori coechipieri. Ei au un văr primar, Rodrigo, legitimat la Valencia.

Barcelona - Bayern Munchen: Guardiola se întoarce acasă

Meciul Barcelona - Bayern Munchen e ocazia pentru Pep Guardiola de a se întoarce pe stadionul unde a cunoscut performanţa, el antrenând echipa în perioada 2008-2012. “Este minunat să revin la Barcelona. Este un moment special, deoarece am fost mulţi ani în acest club. Acum sunt la Bayern şi sper ca echipa mea să câştige”, a spus antrenorul.

Apoi, a continuat: “Revin pentru prima dată la Barcelona, dar nu este o vizită de curtoazie. Sunt aici pentru a munci. Este normal ca această partidă să nu fie ca altele pentru mine. Dar când muncesc, mă concentrez pe ceea ce am de făcut”.

Partida Barcelona - Bayern Munchen e şi reîntâlnirea dintre Messi şi Guardiola. “Îl cunosc foarte bine pe Guardiola, am stat mult timp împreună şi am trăit lucruri frumoase. Am avut şi şansa de a câştiga multe titluri. Nu am mai vorbit cu el de când a plecat de la FC Barcelona. De fapt cred că ne-am întâlnit o dată la o gală FIFA. Dar în afară de asta, nu am mai discutat”, a spus Messi.

Şi a completat: “Când era aici, aveam o relaţie foarte bună. Singura motivare pentru mine este meciul. Este o semifinală de Liga Campionilor. Anul trecut nu am reuşit şi vrem să mai jucăm încă o finală. În timpul în care Guardiola mi-a fost antrenor, am învăţat mult şi am crescut ca jucător".

Antrenorul Barcelonei, Luis Enrique, a declarat că jucătorii săi nu se gândesc să-l bată pe fostul lor tehnician Guardiola, ci vor să învingă rivala. “Nu ne gândim să-l batem pe Guardiola, vrem să învingem o echipă istorică a lui Bayern Munchen”, a spus Luis Enrique.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net