CFR Cluj și FCSB, la egalitate în duelul cotelor

Ultima actualizare:

Programat duminică, duelul pentru titlul dintre CFR Cluj și FCSB e mai pasionant ca niciodată și, tot ca o premieră, cele două formații au valori ale lotului aproape egale pe transfermarkt. Studiind apoi cotele pe compartimente, putem vedea exact care sunt părțile tari ale fiecărei formații.

Florin Tănase este cel mai scump jucător din campionat (FOTO: Sportpictures)
Florin Tănase este cel mai scump jucător din campionat (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă până la confruntarea directă dintre primele două clasate în clasamentului Ligii 1, CFR Cluj și FCSB, mai sunt două etape, toți iubitorii fotbalului numai despre acel meci vorbesc. Acesta pare a fi nu doar decisiv – evident, dacă niciuna dintre echipe nu se va încurca pe drum – dar și foarte echilibrat. Se știe că ambele formații sunt valoroase, dar aceasta poate fi o percepție subiectivă. Totul devine, însă, mult mai obiectiv în momentul în care studiem cotele celor două loturi, calculate de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Astfel, putem vedea că cele două contracandidate la titlu au valori aproape egale: 32,53 milioane de euro clujenii, respectiv 32,40 milioane de euro bucureștenii. Practic, având în vedere cât de mari sunt loturile lor, putem spune că ”meciul” cotelor s-a încheiat la egalitate.

Dacă mergem mai profund și studiem valoarea echipelor pe compartimente, putem descoperi un lucru care deja nu mai surprinde, având în vedere stilul de joc al celor două formații. Astfel, Dan Petrescu are jucătorii cel mai bine cotați în apărare, compartiment al căror componenți însumează 12,78 de milioane de euro. Toni Petrea, care s-a pliat perfect pe stilul tactic al patronului Gigi Becali, are compartimentul mijlocașilor cel mai scump: 13,2 milioane de euro. Nici nu ar avea cum să fie altfel, având în vedere că aici îi are pe Florin Tănase, cel mai scump jucător din Liga 1 (e cotat la 5,5 milioane de euro) și pe marea vedetă în ascensiune Octavian Popescu, cotat deocamdată la 3 milioane de euro.

Andrei Burcă, cel mai bine cotat jucător al CFR Cluj

La CFR, cel mai bine cotat jucător este, desigur, un fundaș: Andrei Burcă, estimat la 3,7 milioane de euro. El e urmat, deloc surprinzător, de un alt apărător, Cristi Manea, cotat la 2,7 milioane de euro.

Cel mai slab cotat compartiment la ambele echipe este cel al portarilor, acolo unde CFR are o valoare totală de 1,98 milioane de euro, iar FCSB de 1,53 milioane de euro. În ceea ce-i privește pe fundașii FCSB, aceștia sunt cotați la 6,25 milioane de euro, puțin mai mult față de mijlocașii CFR-ului (6,08 milioane euro). La atacanți, situația este aproape egală: CFR are înaintași de 11,7 milioane de euro, în vreme ce bucureștenii au de 11,43 milioane de euro. Este adevărat, la FCSB valoarea atacanților aflați pe lista dezirabililor lui Gigi Becali este mai mică decât cea totală, pentru că internaționalul Claudiu Keșeru, trecut pe linie moartă de patronul echipei, valorează el singur 1,2 milioane de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net