Gigi Becali, pe cai mari: «Avem 55% șanse la titlu acum»

Ultima actualizare:

Cel mai așteptat meci al lunii aprilie în Liga 1, CFR Cluj – FCSB, a încurcat și mai rău calculele la titlu. Bucureștenii au învins cu scorul de 1-0, la capătul unui meci pe care l-au controlat în totalitate și care i-a adus la doar două puncte în spatele campioanei ultimelor patru ediții. De asemenea, a readus în luptă și pe Universitatea Craiova, aflată la doar patru puncte în spatele lui FCSB și la 6 în spatele CFR-ului.

Darius Olaru a fost cel mai bun jucător de pe teren până la accidentare (FOTO: Sportpictures)
Darius Olaru a fost cel mai bun jucător de pe teren până la accidentare (FOTO: Sportpictures)

Unicul gol al unui meci în care clujenii au tras primul șut pe spațiul porții abia în prelungiri a fost marcat de Octavian Popescu, în minutul 74. Mingea trimisă de el a fost deviată în propria poartă de Graovac și a stabilit rezultatul final al unui meci care, în opinia patronului Gigi Becali, i-a transformat pe bucureșteni în principalii favoriți la titlu. ”CFR Cluj nu mai sunt echipa aia puternică, e adevărat, experienţa o au, dar nu mai au forţa aia pe care o aveau, în faţa unei echipe tinere ca a noastră trebuie să alergi mult la fotbal. Acum şi Craiova, atâta timp cât se poate... Eu zic că dacă Craiova câştigă toate meciurile e campioană. Sper să jucăm demonstrativ în ultima etapă cu CFR Cluj. Îi bate Viitorul şi Craiova şi la revedere, e demonstrativ. Dacă e să dau procente, o să zic de Craiova 5%, după aia o să zic 55% noi şi 40% CFR”, a declarat omul de afaceri la Pro Arena.

Arbitrul Istvan Kovacs a fost unul dintre personajele principale ale meciului. El l-a eliminat pe Susic în minutul 43 pentru o intrare dură la centrul terenului asupra lui Olaru, însă decizia lui a împărțit lumea fotbalului în două. Specialiștii și cei de la FCSB consideră că decizia a fost corectă, cei de la CFR, în frunte cu fostul arbitru internațional Cristi Balaj și cu Dan Petrescu îl acuză de rea-voință. Contestatar al lui Kovacs până la acest meci, Gigi Becali și-a cerut scuze publice față de arbitru: ”Prima şi prima dată vreau să-mi cer iertare lui Kovacs. De 10-15 ani spun că e arbitru mare. Acum vreau să-mi cer iertare pentru că am avut suspiciuni. A demonstrat că este şi corect, mare era. A şters toate suspiciunile de pe umerii lui. Ăsta era un meci esenţial pentru viitorul lui. Viitorul lui va fi strălucit. Adică nu mai poate nimeni să se uite la Kovacs şi să spună că nu e drept. El a demonstrat deptatea lui aseară. El, aseară, a şters toate păcatele. Şi dacă a avut ceva păcate, pentru mine le-a şters pe toate cu ce a făcut aseară. Adică, foarte demn, foarte drept, foarte corect, foarte vigilent, foarte profesionist. De aseară, orice ar face Kovacs, eu nu mai scot o vorbuliţă. A dat doctorat în faţa mea şi e doctor şi eu nu mai scot niciodată vreo vorbă în faţa lui”, a mai declarat Becali, la Pro Arena.

Cristi Balaj îl acuză voalat pe arbitrul Istvan Kovacs

Faza este discutabilă, are acoperire regulamentară, îi doresc să arbitreze în finala Champions League şi îl voi urmări dacă va mai acorda roşu la o asemenea fază. Supărarea mea este ce s-a întâmplat până la acea eliminare. Şi nu mă mir că a dat la această fază discutabilă cartonaş roşu, atât timp cât am avut situaţii în care nu avea voie să greşească. S-a speriat, i-a fost frică, a fost influenţat de declaraţiile dinainte de meci? Nu mă aşteptam să nu avem un arbitraj de Champions League. Presiunile pe care le face asupra arbitrilor aduc greşeli. Ăsta este motivul pentru care se fac aceste presiuni. Într-un asemenea meci trebui să fii cât mai exact, nu te gândeşti că vei fluiera în aşa fel încât să nu-i superi pe cei care au făcut presiune înaintea meciului”, a declarat după meci Cristi Balaj, președintele CFR Cluj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net