FIFPro, reacție dură după moartea lui Ekeng. "Tragedia putea fi evitată"

Ultima actualizare:

    FIFPro acuză cluburile de fotbal din România pentru incorecta gestiune a condițiilor medicaleFoto Getty
FIFPro acuză cluburile de fotbal din România pentru incorecta gestiune a condițiilor medicaleFoto Getty

Moartea fotbalistului de echipa Dinamo, Patrick Ekeng a ajuns și în atenția străinilor. Federația Internațională a Fotbaliștilor Profesioniști (FIFIPro) a tras un semnal de alarmă cu privire la administrarea neadecvată a echipelor medicale de către cluburile de fotbal din România.

Potrivit Gsp.ro, secretarul general al FIFPro, Theo van Seggelen, a criticat modul în care cluburile de fotbal din România gestionează condițiile medicale.

"Acum e prea devreme să tragem concluzii despre acest tragic accident. Poliţia continuă ancheta. Totuși,  este clar că unele cluburi din România au o istorie în a fi zgârciți în ceea ce privește facilităţile medicale. Moartea lui Ekeng este şocantă. După ce autorităţile îşi vor termina ancheta, aşteptăm un răspuns la întrebarea dacă această tragedie putea să fie evitată", a declarat van Seggelen pentru Reuters și citat de Gsp.ro.

Potrivit declarațiilor date de oficialii FIFPro, după moartea unui alt fotbalist, Henry Chinonso, în august 2-12, în timpul meciului dintre CS Balotești și Delta Tulcea, s-a cerut Federațiilor să asigure jucătorilor la fiecare meci ambulanțe dotate complet. Acest lucru pare că încă nu se respectă.

"Fiecare club ar trebui să plătească aproximativ 400 de euro pentru un echipament complet. Planul nu a fost adoptat. În schimb, cluburilor din primele trei divzii li s-a permis să aibă ambulanțe cu dotările minime", a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net