Giuleşti, teatru de război

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Stadionul „Valentin Stănescu", din Giuleşti, a semănat duminică seara mai mult a zonă de conflict, decât cu o arenă de fotbal. Ura dintre cele două echipe, dusă la maximum de declaraţiile belicoase, au provocat cele mai dure evenimente văzute pe vreun stadion de Liga I în acest sezon.

„În Giuleşti e ca în Kosovo". Acesta a fost verdictul acceptat de toţi cei implicaţi în derby-ul dintre Rapid şi Steaua. Fanii gazdelor n-au intrat peste stelişti pe teren, aşa cum se temuseră roş-albaştrii, dar au creat o atmosferă incendiară înainte şi în timpul partidei. Deşi forţele de ordine au controlat pe toată lumea la sânge, indiferent dacă a fost vorba de bărbat, copil sau femeie, în stadion s-a introdus până la urmă un adevărat arsenal.

Sute de torţe, petarde, fumigene şi tot felul de alte materiale pirotehnice au fost declanşate la momentul intrării echipelor pe teren, iar o parte dintre acestea au ajuns şi în iarbă. Arbitrul Sebastian Colţescu a fost nevoit să amâne startul jocului cu cinci minute, până când pompierii au stins şi scos de pe teren obiectele în flăcări.

Mihai Stoica a alergat cu un scaun rupt în mână spre arbitru...

simeon stalpnicul png

Asta n-a fost însă totul. În tribune, alertaţi de atmosfera incendiară, jandarmii au stat tot timpul printre fani echipaţi şi înarmaţi până în dinţi, gata să intervină în orice moment. Totul a explodat însă în minutul 83, când Latovlevici a vrut să execute un aut, iar fanii Rapidului au început să arunce cu obiecte din tribună.

...Portarul de rezervă al Rapidului, Draghia, i l-a smuls din mână

simeon stalpnicul png

În loc să se depărteze de acea zonă pentru a se proteja, jucătorul, ajutat şi de colegul său Chiricheş, a început să adune obiectele pentru a le înmâna apoi arbitrului ca probe. În timpul „culesului", o brichetă, care a amintit de cea din 2008, l-a lovit în cap pe ultimul şi totul a degenerat. Cele două echipe au fost la un pas de bătaie, banca de rezerve a Stelei a fost luată cu asalt de fanii Rapidului de la Tribuna 0, care au aruncat în stadion chiar şi cu scaune, iar partida a fost oprită timp de 10 minute.

Ambele echipe au fost duse la vestiare, dar după această pauză, când lucrurile s-a mai răcit, partida s-a reluat şi s-a încheiat 1-1 pe teren, nu la "masa verde". A fost însă unul dintre cele mai încărcate meciuri ale acestui sezon, iar consecinţele abia acum urmează.

Fanii Rapidului au aprins torţe la începutul meciului

simeon stalpnicul png

«Mihai Stoica a provocat!»

„Când semeni vânt, culegi furtună", a fost declaraţia lui Daniel Pancu dată la finalul jocului de duminică. Afirmaţia pare să explice cel mai corect evenimentele de la jocul de duminică, cu Mihai Stoica pe post de principal instigator. Indiferent că a fost vorba despre stelişti pur sânge ca Anghel Iordănescu sau Emeric Jenei, dinamovişti ca Dănuţ Lupu, sau rapidişti ca Ion Taban, cu toţii au fost de acord cu un singur lucru: Mihai Stoica e unul dintre principalii vinovaţi pentru incidentele de la meciul de duminică.

Deşi a afirmat că nu va provoca pe nimeni, managerul Stelei a făcut exact pe dos. Toată săptămâna a ţinut-o din aroganţă în aroganţă şi din jignire în jignire la adresa giuleştenilor. „Am auzit că rapidiştii vor să-mi facă o coregrafie specială. Mai bine să-şi ia săpun de bani. Nu mă tem de «angry birds». Sunt nişte frustraţi.", sunt doar câteva din provocările lui Mihai Stoica. Nici la startul şi nici în timpul jocului, Mihai Stoica nu s-a abţinut. „Haideţi să pedepsim şi cauza, nu doar efectul. Noi vom fi sancţionaţi, dar cei care au provocat totul?", a declarat după meci Marian Rada, antrenorul Rapidului. „E inadmisibil cum se comportă acest conducător. Prin tot ce a făcut a provocat incidentele din tribune", a afirmat şi Anghel Iordănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net