Messi cu România? Şanse mici!

simeon stalpnicul png

Copa America şi Supercupa Spaniei dintre Barcelona şi Real sunt competiţiile care l-ar putea încurca pe Leo Messi să vină la Bucureşti peste o lună.

Fără cel mai valoros fotbalist al lumii în ultimii ani, inaugurarea Stadionului Naţional n-ar mai avea acelaşi impact. Chiar dacă FRF-ul a semnat un contract „beton", condiţionând plata integrală a sumei de 1,3 milioane de euro de prezenţa în teren a trio-ului Messi - Tevez - Higuain, e posibil ca lucrurile să se schimbe în perioada următoare.

Vizat e în primul rând atacantul Barcelonei, care vine după un sezon epuizant şi care riscă să aibă o vacanţă prea scurtă, de numai două săptămâni. Cum finala Copei America e la 24 iulie, iar primul „El Clasico" din Supercupa Spaniei e programat la 14 august, amicalul România - Argentina de la 10 august nu pică deloc bine.

Pentru a veni totuşi la Bucureşti, Messi ar trebui să-şi încheie „concediul" în jurul datei de 7 august, fapt cu care catalanii de la Barcelona nu sunt de-acord.

De altfel, conform programului stabilit de Pep Guardiola, argentinianul e aşteptat să se alăture lotului echipei spaniole chiar în ziua amicalului de lux al „tricolorilor", ignorând faptul că 10 august e dată oficială în calendarul FIFA. Campioana Europei se bazează probabil pe faptul că Leo Messi va „sări" meciul cu România.

FRF-ul nici nu vrea să audă

„Messi, Tevez şi Higuain sunt trecuţi nominal în contractul cu partea argentiniană. Dacă nu-s accidentaţi, fiecare trebuie să joace cel puţin o repriză", ne-a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu.

Aşadar, problema ar putea avea o rezolvare uşoară numai dacă „pumele" vor fi eliminate prematur de la Copa America, iar Messi va avea destul timp să se odihnească.

Varianta optimistă - cu Messi

După două săptămâni de vacanţă şi cu câteva zile înainte de „dubla" Barcelona - Real Madrid, prezenţa lui Leo Messi la Bucureşti va fi una discretă. Decarul Argentinei va juca maximum o repriză, însă nu la capacitate maximă, pentru a se proteja de o eventuală accidentare.

Varianta pesimistă - fără Messi

Dacă Leo Messi nu va fi convocat, probabil că federaţia argentiniană (eventual cu "ajutorul" din umbră al Barcelonei) va oferi FRF-ului o despăgubire financiară de câteva sute de mii de euro. De altfel, românii mai au de achitat o rată de 400.000 de euro, de care ar putea fi scutiţi.

Start la bilete

Pentru publicul larg, biletele la meciul România - Argentina se pun în vânzare începând de azi, exclusiv online, de pe site-urile www.biletefotbalonline.ro, www.bilete.ro şi www.myticket.ro.

Citeşte şi:

Poftiţi la bilete cu Argentina!

Messi, agresat de un fan în Argentina VIDEO

De ce nu joacă Messi la naţională ca la Barça? «Are nevoie de pase şi afecţiune»

horoscop jpg
cub andrele png
Buzau 1 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
nick carter gettyimages 187744547 jpg jpeg
parlamentul european profimedia  jpg
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței
image
image
image
image
image
image
radoi mirel epa efe h 56947735 jpeg
Sorana Cirstea, EPA jpg
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg