Messi, prea scump pentru Barcelona: ”Am fi amanetat clubul 50 de ani”


    Lonel Messi a a jucat la seniori doar la FC BarcelonaFOTO: EPA
Lonel Messi a a jucat la seniori doar la FC BarcelonaFOTO: EPA

Telenovela Messi-Barcelona a avut un final atipic: s-a terminat cu despărțirea actorilor principali. Asta la 24 de ore după ce se părea că cele două părți vor ”îmbătrâni” împreună.

Într-o conferință de presă organizată vineri, președintele catalanilor, Joan Laporta, a explicat de ce clubul este în imposibilitatea de a-i prelungi contractul celui care de 16 ani scrie istorie în culorile roș-albastre ale Barcelonei: „Pentru a respecta regulile fair-play-ului financiar, FC Barcelona ar fi trebuit să accepte o operaţiune care afecta drepturile TV ale clubului pe următorii 50 de ani. Nu puteam lua o decizie pe 50 de ani. Această instituţie are 120 de ani, este deasupra tuturor, chiar şi deasupra celui mai mare jucător din istorie, căruia nu o să-i putem mulţumi niciodată destul. Cifrele şi pierderile sunt mai grave decât am prevăzut. Masa noastră salarială nu ne-a lăsat loc. Nu pot lua o decizie ce ar putea distruge clubul, Barcelona este cel mai important lucru”, a declarat Laporta în fața ziariștilor. Șeful clubului a confirmat că cele două părți se înțeleseseră, însă contractul nu a putut fi înregistrat pentru că formația depășea astfel limitele salariale impuse de Ligă.

După această despărțire oarecum anunțată de evenimentele din ultimele luni, dar șocantă prin faptul că a devenit realitate, argentinianul de 34 de ani este liber să semneze cu cine vrea. Conform transfermarkt.com, valoarea de piață a jucătorului care a cucerit 10 titluri de campion al Spaniei și 4 Ligi ale Campionilor în cei 16 ani în care a evoluat pentru Barca, este de 80 de milioane de euro. Așa cum a anunțat impresarul lui, sud-americanul e dispus la discuții. Evident, este de așteptat să ajungă la o echipă care și-l permite: PSG, Manchester City sau Bayern Munchen. De asemenea, este posibil să ajungă și în MLS, campionatul nord-american de fotbal.

FotoJet (4) jpg
cub toma caragiu png
mihai bendeac jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
Nuanţele metalice de ruj  jpeg
cadouri pentru sfantul valentin jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg