Messi, prea scump pentru Barcelona: ”Am fi amanetat clubul 50 de ani”

Ultima actualizare:

    Lonel Messi a a jucat la seniori doar la FC BarcelonaFOTO: EPA
Lonel Messi a a jucat la seniori doar la FC BarcelonaFOTO: EPA

Telenovela Messi-Barcelona a avut un final atipic: s-a terminat cu despărțirea actorilor principali. Asta la 24 de ore după ce se părea că cele două părți vor ”îmbătrâni” împreună.

Într-o conferință de presă organizată vineri, președintele catalanilor, Joan Laporta, a explicat de ce clubul este în imposibilitatea de a-i prelungi contractul celui care de 16 ani scrie istorie în culorile roș-albastre ale Barcelonei: „Pentru a respecta regulile fair-play-ului financiar, FC Barcelona ar fi trebuit să accepte o operaţiune care afecta drepturile TV ale clubului pe următorii 50 de ani. Nu puteam lua o decizie pe 50 de ani. Această instituţie are 120 de ani, este deasupra tuturor, chiar şi deasupra celui mai mare jucător din istorie, căruia nu o să-i putem mulţumi niciodată destul. Cifrele şi pierderile sunt mai grave decât am prevăzut. Masa noastră salarială nu ne-a lăsat loc. Nu pot lua o decizie ce ar putea distruge clubul, Barcelona este cel mai important lucru”, a declarat Laporta în fața ziariștilor. Șeful clubului a confirmat că cele două părți se înțeleseseră, însă contractul nu a putut fi înregistrat pentru că formația depășea astfel limitele salariale impuse de Ligă.

După această despărțire oarecum anunțată de evenimentele din ultimele luni, dar șocantă prin faptul că a devenit realitate, argentinianul de 34 de ani este liber să semneze cu cine vrea. Conform transfermarkt.com, valoarea de piață a jucătorului care a cucerit 10 titluri de campion al Spaniei și 4 Ligi ale Campionilor în cei 16 ani în care a evoluat pentru Barca, este de 80 de milioane de euro. Așa cum a anunțat impresarul lui, sud-americanul e dispus la discuții. Evident, este de așteptat să ajungă la o echipă care și-l permite: PSG, Manchester City sau Bayern Munchen. De asemenea, este posibil să ajungă și în MLS, campionatul nord-american de fotbal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net