Primul succes în 121 de zile: Dinamo învinge Botoșani, fără victorie tot sezonul

Ultima actualizare:

Dinamo a consemnat primul său succes, după 121 de zile, reușind să învingă în deplasare, luni, scor 2-0, FC Botoșani, formație care nu a câștigat nici măcar un meci, în sezonul curent. În dreptul reușitei din etapa a XX-a din Superliga României și-au trecut numele pe tabelă Dennis Politic ('23) și Hakim Abdallah ('90).

Alb-roșii câștigă primul meci în Superliga României, după patru luni (FOTO: Sportpictures)
Alb-roșii câștigă primul meci în Superliga României, după patru luni (FOTO: Sportpictures)

„Sunt foarte mulţumit de evoluţia jucătorilor mei. Au avut intensitate, am fost echipa mai bună! E o victorie importantă pentru club, suporteri, pentru jucători. Ambele goluri au fost foarte frumoase! E doar un meci, însă, mai avem de luptat. Obiectivul este să rămânem în prima ligă şi o să facem tot ce trebuie pentru a-l realiza. Vom lupta până la capăt! Cu Voluntari va fi un meci foarte greu, au o anumită stabilitate, nu avem altă opţiune decât să mergem şi să câştigăm. La momentul meciului o să fim pregătiţi să obţinem toate cele trei puncte”, a declarat antrenorul alb-roșilor, Željko Kopić.

„Suntem în Liga a II-a, nu avem nicio șansă!”

Practic, echipa patronată de Valeriu Iftime a ajuns la 20 de partide fără victorie în campionat, fiind singura este aflată în această situație. „Asta e! Suntem în Liga a II-a, nu avem nicio șansă. Să nu dai un șut la poartă cu Dinamo, e o problemă mare... Și de echipă, și de antrenor. Și în a II-a suntem de bătut! Nu pot să merg mai departe cu Andrei Patache pentru că e jenant ce s-a întâmplat, astăzi... Nu cred că am vreo șansă să mai fac… Vreau să fac, să aduc un antrenor și să mai schimb ceva. Ca să evităm retrogradarea, mi se pare greu... Deja suntem jalnici, nu avem nicio șansă. Eram atât de sigur că o să câștigăm… Este cel mai negru scenariu. Să nu bați în 20 de etape pe nimeni și să te bată penultima clasată, clar, 2-0, să nu dai un șut la poartă... Este incredibil cât de slabi suntem. Andrei a făcut ce a putut dar nu avem vlagă”, a declarat Valeriu Iftime, citat de btonline.ro.
Unul dintre fundașii gazdelor, Victor Dican, a avut un discurs lucid și asumat, la finele celei mai recente înfrângeri ale echipei sale: „Pot doar să spun că îmi e ruşine, pentru că m-am dus în vestiar, m-am uitat în ochii magazionerului, a oamenilor care lucrează aici şi ei suferă! Ei, oamenii de aici din Botoşani, pe ei îi facem să sufere... Am făcut istorie, avem 20 de etape fără victorie. Îmi este ruşine! Anul trecut, am avut grup şi ne-am salvat. Jucăm atacul versus apărare... Nu este întâmplător ce se întâmplă. Eu nu sunt nebun să spun că mai avem şanse, la câte puncte avem... Şi tata mi-a zis că trebuie să muncesc de trei ori, ca să primesc o dată. Acum, trebuie să muncim de 21 de ori ca să primim o dată. Cei care suferă sunt cei de aici, oamenii din staff. Noi ne găsim echipă, dar ei ce fac?”.

Nemulțumiți de Colțescu și de sistemul VAR

FC Botoșani rămâne ultima clasată în Superliga României, după nicio partidă câștigată, nouă egaluri și 11 meciuri pierdute, în vreme ce alb-roșii ocupă penultimul loc din Superliga României, având un bilanț de trei victorii, patru remize și 13 înfrângeri. Dat fiind că echipele care vor încheia playout-ul pe ultimele două locuri vor retrograda direct, iar penultima și antepenultima poziționate vor disputa un baraj de menținere, respectiv promovare cu ocupantele locurilor patru, respectiv trei din Liga a II-a, miza pentru Dinamo ar fi să se situeze deasupra ultimelor patru locuri. În economia actuală a clasamentului, alb-roșii sunt la 11 puncte distanță de locul care i-ar scăpa de emoțiile unei confruntări decisive.
Ambele echipe au pufnit la maniera de arbitraj a lui Sebastian Colțescu: mai întâi, Dinamo a cerut un penalty, în minutul 16, apoi, un sfert de oră mai târziu, a venit rândul moldovenilor să se plângă de arbitraj. Atât „centralul” Sebastian Colțescu, cât și Horațiu Feșnic, aflat în camera VAR, au ignorat ambele momente, iar la finele meciului, fotbaliștii l-au înconjurat pe arbitru pe teren și i-au cerut socoteală, pe fundalul sonor al publicului care a huiduit lipsa de reacții în anumite momente de joc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net