Răzvan Burleanu, victorie fără glorie. E președintele FRF încă patru ani

Adunarea Generală de alegeri la Federația Română de Fotbal a amintit de Congresele PCR. Președintele în funcție, Răzvan Burleanu, singurul candidat, a fost reales, ieri, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de patru ani.

Răzvan Burleanu a fost ales prima dată președintele FRF în 2014 (FOTO: Sportpictures)
Răzvan Burleanu a fost ales prima dată președintele FRF în 2014 (FOTO: Sportpictures)

Trecând peste faptul că acesta este al treilea său mandat, iar în 2014, imediat după ce fusese ales, a declarat de bunăvoie și nesilit de nimeni că va schimba statutul astfel încât nimeni să nu mai stea la conducerea FRF mai mult de două mandate, pentru a evita o dictatură de genul celei a lui Mircea Sandu, trebuie spus că niciodată după Revoluție nu a mai existat un candidat unic la șefia FRF.

Înaintea votului propriu-zis, care era, de fapt, o formalitate, Burleanu a declarat: ”Mi-aş fi dorit să am un contracandidat, să dezbatem idei şi opţiuni, să avem contraargumente. Singurul lucru pe care îl extrag este că arătăm unitate şi determinare în drumul pe care îl străbatem deja de opt ani. Nu vin singur, ci alături de o echipă, echipa mea, a FRF, echipa dvs. Este un mix între entuziasmul noilor generaţii şi experienţa celor mai în vârstă. Nu am nicio îndoială că nu vom reuşi în noua noastră misiune. Am reuşit să depăşim mai multe momente de criză, să demonstrăm că putem crea noi generaţii competitive. Să nu uităm că împreună suntem o forţă, că suntem mai buni împreună”. Principalul obiectiv al noii și, totodată, vechii conduceri este calificarea naționalei României la Campionatul European din 2024, urmând ca apoi să se încerce marea cu degetul prin atacarea calificării la Campionatul Mondial din 2026.

Care este componența Comitetului Executiv al FRF

Răzvan Burleanu a fost ales prima dată în funcţia de preşedinte al FRF în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene a câştigat alegerile din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Răzvan Burleanu a câştigat, la 18 aprilie 2018, un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce l-a învins încă din primul tur de scrutin pe principalul contracandidat, Ionuţ Lupescu. Burleanu a obţinut atunci 168 de voturi, iar Ionuţ Lupescu 78 de voturi.

Marţi, Burleanu a fost ales de toţi cei 266 de membri prezenţi la Adunarea Generală de la Arena Naţională.

Cu ocazia Adunării Generale a FRF au fost organizate şi alegerile pentru reprezentanţii eşaloanelor competiţionale în Comitetul Executiv. În urma votului deschis, componenţa forului decizional este următoarea:

Răzvan Burleanu – preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – vicepreşedinte FRF, reprezentant al fotbalului amator, Valeriu Argăseală şi Daniel Niculae – reprezentanţi ai cluburilor din Liga 1, Auraş Braşoveanu şi Marius Burcă – reprezentanţi ai cluburilor din Liga 2, Mihai Dăscălescu şi Rancz Lajos – reprezentanţi ai cluburilor din Liga 3, Alin Cioban – reprezentant al fotbalului feminin, Cristian Vornicu – reprezentant al fotbalului în sală, Cătălin Cighir – reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Emilian Hulubei – preşedintele sindicatului fotbaliştilor, Kyros Vassaras – preşedinte CCA, Mihai Stoichiţă – preşedinte Comisia Tehnică FRF.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net