Sepsi a cucerit pentru prima dată Supercupa României

Ultima actualizare:

Primul meci din sezonul 2022/2023, Supercupa României, a scos-o în evidență pe Sepsi OSK, echipă care a învins CFR Cluj, sâmbătă, scor 2-1. În prezența a câtorva mii de oameni prezenți pe arena din Arad, „Francisc Neuman”, unde s-a desfășurat meciul, formația din Sfântu Gheorghe a reușit să-și adjudece următorul său trofeu, după Cupa României.

Sepsi a revenit de la 0-1 în Supercupă (FOTO: Sportpictures)
Sepsi a revenit de la 0-1 în Supercupă (FOTO: Sportpictures)

Campioana României a fost cea care a deschis scorul, prin Adrian Păun, încă din minutul 2, care a consemnat astfel cel mai rapid gol din Supercupă, în secunda 69. Egalarea s-a lăsat așteptată și a venit abia pe finalul primei reprize, grație lui Cosmin Matei ('45+3), care a înscris din șase metri. Cu toate că CFR Cluj nu a dus lipsă de ocazii pentru a reveni în avantaj, Sepsi a reușit să majoreze rezultatul pe finalul reprizei secunde, prin Mario Rondon, la scurt timp după intrarea sa pe teren, acesta finalizând o victorie uriașă în fața fostei sale echipe.

Dan Petrescu, fără reușită în Supercupa României

Jucătorii CFR-ului au cedat tensiunii și, în ultimele minute, formația lui Dan Petrescu a rămas în inferioritate numerică, după eliminerea lui Roger ('90+1), pricinuită de o lovitură cu cotul, sancționată direct cu „roșu”.

Meciul va rămâne în analele fotbalului drept prima partidă din prima scenă a României în care a fost disponibil sistemul VAR. Brigada de arbitri a fost condusă de Adrian Cojocaru, iar arbitrul desemnat în camera VAR a fost Ovidiu Hațegan, aflat la primul său meci, după infarctul suferit, la începutul acestei primăveri. Totuși, sistemul VAR nu a fost utilizat pe parcursul confruntării.

În urma acestui rezultat, Sepsi câștigă al doilea său trofeu de la înființare, în vreme ce Dan Petrescu rămâne fără victorie în Supercupa României. Comparativ, Cristiano Bergodi a mai cucerit trofeul, în 2007, pe când ocupa banca tehnică a altei echipe, pe atunci fiind la Rapid.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net