Statistica este de partea lui Edi Iordănescu la debutul pe banca naționalei

Ultima actualizare:

Edi Iordănescu se apropie de debutul său la echipa națională a României: partida cu Grecia, programată vineri, pe stadionul Ghencea, de la ora 20.15 (în direct la PRO TV). Până acum, pare că deține toate șansele ca cel dintâi meci al său să fie cu „casa închisă”. În plus, are de partea lui și statistica, aceasta arătând, în mandatele predecesorilor săi din ultimele două decenii, cum aproape toți au avut un debut fără înfrângere - fie câștigat, fie încheiat cu o remiză. Iată o trecere în revistă a acestora.

iordanescu edward 01 jpg

Mirel Rădoi a fost responsabil de „cârma” primei reprezentative a României în perioada 2019-2021, începând și terminând în aceeași lună - noiembrie. A fost suficient cât să adune 20 de meciuri pe banca tehnică a „tricolorilor”, debutul său înregistrându-se pe 4 septembrie 2020. Atunci, România a înfruntat Irlanda de Nord, în grupele pentru Liga Națiunilor. Pe o ”Arena Națională” goală, fără susținerea spectatorilor, pe atunci naționala lui Rădoi a obținut o remiză, 1-1.

Cosmin Contra a avut funcția de selecționer între septembrie 2017 și noiembrie 2019, adunând 24 de partide în această ipostază. Debutul i-a fost unul de bun augur, când România a învins Kazahstan cu 3-1, în grupele de calificare pentru Campionatul Mondial 2018. Victoria a fost una de moral, căci tricolorii n-aveau șanse matematice pentru turneul final.

Cosmin Contra a debutat cu o victorie (FOTO: Sportpictures)
Cosmin Contra a debutat cu o victorie (FOTO: Sportpictures)

Christoph Daum a condus prima echipă a țării noastre între iulie 2016 și septembrie 2017. Cel dintâi meci al său, din totalul celor 10, a fost un egal la România-Muntenegru, 1-1, în preliminariile grupelor pentru Campionatul Mondial din 2018.

Anghel Iordănescu a avut cel mai recent mandat al său la națională, dintre cele trei, între octombrie 2014 și iunie 2016, perioadă în care a cumulat 17 meciuri. Cel dintâi, de data aceasta, a fost România-Irlanda de Nord, când echipa noastră a câștigat cu 2-0, în grupele pentru preliminariile Campionatului European din 2016.

Victor Pițurcă a fost în trei rânduri selecționer al „tricolorilor”, ultima dată petrecându-se între iunie 2011 și octombrie 2014, vreme de 35 de partide. Debutul din acest mandat a fost în deplasare, când România a învins San Marino cu 1-0, în cadrul unui meci amical.

Victor Pițurcă a antrenat ultima dată pe Universitatea Craiova (FOTO: Sportpictures)
Victor Pițurcă a antrenat ultima dată pe Universitatea Craiova (FOTO: Sportpictures)

Răzvan Lucescu a condus prima reprezentativă a țării între aprilie 2009 și iunie 2011, adunând 21 de meciuri. Cel dintâi a fost o victorie, România învingând Lituania, în deplasare, cu 1-0, partida contând pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010.

Iordănescu Sr. și Pițurcă - una caldă, alta rece

Victor Pițurcă a avut penultimul mandat între decembrie 2004 și aprilie 2009, strângând 41 de meciuri. De data aceasta, debutul a fost printr-o înfrângere, suferită de România acasă, în fața Olandei, care s-a impus cu 2-0. Partida conta pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2006.

Anghel Iordănescu a ocupat funcția de selecționer și în perioada decembrie 2001 – noiembrie 2004, adunând 21 de meciuri. Atunci, partida de debut a fost pierdută de România, Franța impunându-se cu 2-1, confruntarea fiind un amical.

Anghel Iordănescu a condus România și la Euro 2016 (FOTO: Sportpictures)
Anghel Iordănescu a condus România și la Euro 2016 (FOTO: Sportpictures)

Gheorghe Hagi a trecut și el pe banca tehnică a României, e drept, pentru scurt timp – între septembrie și noiembrie 2001. A prins doar trei meciuri, iar primul a fost chiar o victorie, în fața Ungariei, 2-1, din preliminariile Campionatului Mondial din 2002.

László Bölöni a fost selecționerul țării noastre în perioada iulie 2000 - iunie 2001, adunând 10 meciuri în această ipostază. Debutul i-a fost acasă, cu Polonia, când „tricolorii” au obținut un egal, 1-1, într-un amical.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net