“Talismanul” lui Lucescu: Luiz Adriano, primul ce reuşeşte două hattrick-uri consecutive în Liga Campionilor!

Ultima actualizare:

    Luiz Adriano (FOTO: shakhtar.com)
Luiz Adriano (FOTO: shakhtar.com)

Atacantul lui Şahtior Doneţk, formaţia pregătită de Mircea Lucescu, traversează cea mai bună perioadă a carierei. Brazilianul doboară recorduri pe bandă rulantă şi a obţinut în premieră şi o convocare în naţionala “cariocas” pentru amicalele din noiembrie cu Turcia şi Austria.

Două hattrick-uri. E primul care marchează cel puţin trei goluri în două meciuri consecutive. Miercuri seara a punctat de trei ori în faţa lui Bate (5-0 rezultat final), iar în meciul anterior din Belarus înscrisese încă cinci. A marcat şi în faţa lui Porto, iar cu nouă goluri e golgheterul Champions League.

E de şapte ani la Şahtior. Născut în Porto Alegre în 1987, a început fotbalul la echipa locală Internacional. A venit la Doneţk în 2007 pentru suma de transfer de trei milioane de euro şi a câştigat numeroase trofee, printre care şase titluri de campion şi Cupa UEFA.

Familie. Tatăl său era paznic la o fabric de chimicale, iar mama sa e casnică. Părinţii sunt divorţaţi. Mai are doi fraţi, unul dintre ei Murillo, de asemenea fotbalist, şi două surori. Idolii copilăriei sale erau Romario şi Ronaldo. E un fan al tatuajelor, având desene pe mână, spate şi gât.

Vrea cetăţenie ucraineană. În plin război şi în condiţiile înc are colegi săi brazilieni de la Şahtior abia au acceptat să revină la echipă, el a cerut cetăţenie ucraineană. “Vreau să-mi depun actele, dar depinde de situaţia politică. Dacă lucrurile îşi revin la normal, voi fi mândru să am paşaport ucrainean”, a spus brazilianul.

Suspendat de Gică Popescu. În 2012 a fost suspendat o etapă pentru golul “anti fair-play” marcat în meciul cu Nordsjaelland. El a punctat după o fază la care adversarii săi se aşteptau să primească mingea înapoi, pentru că jocul fusese oprit din cauza unei accidentări a unui fotbalist danez, iar mingea era în posesia lor. “Să fie clar, noi i-am lăsat apoi pe danezi să ne dea gol. La Luiz Adriano a acţionat instinctul de golgeter”, a spus Lucescu. Comisia de Disciplină a UEFA, din care făcea parte şi Gică Popescu, l-a suspendat o etapă pe Luiz Adriano. Acesta nu a jucat în partida cu Juventus, ultima din Liga Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net