Tot mai aproape de titlu. FCSB a obținut un punct important în derby-ul cu Rapid

Ultima actualizare:

FCSB a luat un punct din meciul cu Rapid, disputat sâmbătă, pe Arena Națională și încheiat cu o remiză, 2-2. Gruparea de lângă Capitală e în continuare cu gândul la titlul din Superliga României.

Alexandru Băluță (stânga) i-a adus un punct lui FCSB (FOTO: Sportpictures)
Alexandru Băluță (stânga) i-a adus un punct lui FCSB (FOTO: Sportpictures)

Gazdele au fost cele care au deschis scorul, Darius Olaru marcând, în minutul 10, Ermal Krasniqi egalând doar două minute mai târziu. Rapid a fost chiar în avantaj, din minutul 16, când Albion Rrahmani a marcat pentru 2-1, însă Alexandru Băluță „a închis” tabela, în minutul 57.
„Am controlat jocul în ambele reprize. Cifrele spun că am avut o posesie bună. Nu am ştiut să gestionăm situaţia cum trebuie. Un meci cu Rapid este diferit din cauza atmosferei. Băieţilor nu am ce să le reproşez, pentru că au dat tot ce aveau mai bun”, a declarat tehnicianul lui FCSB, Elias Charalambous (43 de ani), în vreme ce Darius Olaru (26 de ani) a fost de părere că scorul nu reflectă realitatea din teren: „Am făcut câteva greşeli, am marcat destul de repede, am alergat un pic după egalare. Cred că meritam mai mult”.

Bogdan Lobonț: „Putem mult mai mult”

Băluţă, autorul golului egalizator al lui FCSB, a trăit la intensitate maximă duelul cu Rapid: „Până la urmă, am reuşit să facem egal. În repriza a doua puteam să şi câştigăm. A fost un derby pe cinste! Ne deranjează că nu am învins, fanii aşteptau o victorie, dar şi ei au făcut un joc destul de bun. Mereu le iese împotriva noastră. Important este că ne menţinem pe primul loc, mai avem un pas spre titlu. Am arătat ca o campioană, în seara asta. Nu suntem matematic campioni, mai avem meciuri grele, pe care le vom trata cu seriozitate”.
Pe de altă parte, date fiind schimbările din conducerea tehnică a echipei, punctul obținut de Rapid este unul foarte valoros, antrenorul interimar Bogdan Lobonț (46 de ani) fiind, însă, de părere că giuleștenii pot mult mai mult: „Normal că nu suntem mulţumiţi. Puteam mult mai mult. E foarte mult de muncă la apartenenţa pentru tot ceea ce înseamnă Rapid. Am anticipat că o să fie o partidă fantastică. Am suferit? Da. A fost o partidă cu de toate. Primele şapte-opt minute parcă am arătat puţină teamă. Pot mult mai mult aceşti jucători minunaţi”, a spus „Pisica”. Simbolul formației vișinii, Cristian Săpunaru, s-a arătat mulțumit de prestația rapidiștilor: „Rămânem în lupta pentru locul doi. Acesta era obiectivul nostru. Cred că a fost un meci frumos, păcat că nu am reuşit să îl câştigăm. Cred că, după mult timp, am fost o echipă. Ne-am dorit să câştigăm acest meci. Am fost mai agresivi, mai răi în teren. Cred că prima repriză ne-a aparţinut în totalitate, a doua mai mult lor. Per total, s-a terminat egal şi nu ne avantajează prea mult pe noi. Suntem obligaţi să ne revenim. Cred foarte mult în acest grup. Nu s-a întâmplat niciodată să pierd la Rapid patru meciuri la rând (n.r. giuleștenii numără patru înfrângeri din cele cinci meciuri disputate în play-off). Ne doare, e greu, e frustrant, dar trebuie să mergem mai departe”.
FCSB are un avans de 13 puncte față de următorul loc, ocupat de campioana României, Farul Constanța, în vreme ce Rapid este pe cinci, la trei puncte față de locul secund, ocupat de gruparea lui Gheorghe Hagi.

Vlad Chircheș și-a luat „adio” de la EURO2024

Vlad Chiricheș a plătit scump introducerea sa în primul 11 în meciul de pe Arena Națională, fotbalistul în vârstă de 34 de ani părăsind terenul, în minutul 42 și având șanse mari să rateze EURO2024, programat în perioada 14 iunie-14 iulie. Proaspăt revenit după o accidentare, care îl ținuse departe multă vreme de terenul de fotbal, fundașul central avea abia trei meciuri ca integralist. Diagnosticul probabil este de fractură și, potrivit primelor informații, sunt șanse mari să fie indisponibil până la finele sezonului. Și Rapid a pierdut un jucător, Jakub Hromada (27 de ani) accidentându-se grav și fiind asaltat, în timp ce era scos pe targă, de susținători din sectorul FCSB-ului, care aruncau cu diverse obiecte în slovac, oamenii din jurul său făcând „scut” pentru a-l proteja.

FOTO: Sportpictures EXPLICAȚIE: Fundașul are șanse minime să mai prindă EURO2024

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net