Ce avere uriașă avea Pele! Cel mai mare tun financiar și cine pune mână pe banii marelui fotbalist

Ultima actualizare:

Pele, legenda fotbalului mondial, lasă în urmă sa o carieră magică, o viață memorabilă, dar și o avere fabuloasă. Hai să vedem care a fost cel mai mare tun financiar, dar și ce contract a semnat în SUA la final de carieră.

Averea impresionantă a lui Pele
Averea impresionantă a lui Pele

Câștigător a trei Cupe Mondiale și considerat unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, Pele a murit joi, 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani. Brazilianul a lăsat în urma sa nu mai puțin de șapte copii (Edson, Sandra Regina, Joshua, Celeste, Kelly Cristina, Flavia și Jennifer), dar și o avere impresionantă.

Ce avere avea Pele? Cât a câștigat ca fotbalist

Pele și-a petrecut aproape toată cariera în Brazilia. Timp de 19 ani, marele fotbalist a jucat pentru formația Santos, iar în ultimii doi ani din carieră a decis să meargă la New York Cosmos, în SUA, unde avea să câștige o sumă impresionantă de bani.

Potrivit celor de la Richest.com, un site de specialitate din America, Pele are o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de euro. Sumă uriașă de bani nu este obținută în totalitate din cariera de fotbalist.

Un serial i-a adus 11 milioane de euro

În cei aproximativ 19 ani în care a evoluat pentru Santos, brazilianul a obținut 15 milioane de euro. Adevarata lovitură a dat-o, însă, în SUA, unde pentru cei doi ani de contract cu New York Cosmos a strâns 28,5 milioane de euro.

După finalul carierei, Pele a strâns în conturi alte 11 milioane de euro, datorită unui serial numit Pelezinho, dar și pentru o producție despre istoria fotbalului.

În 1981, Pele a jucat în filmul „Escape to Victory”. Pelicula a strâns venituri de 27.500.000 de dolari, iar starul brazilian a avut procente din câştiguri.

Marea lovitură financiară a lui Pele

În 1994, la Campionatul Mondial din SUA, Pele a dat cel mai mare tun financiar. Legendarul fotbalist a fost singurul care a putut vinde bilete în Brazilia pentru meciurile de la turneul final, iar acest lucru i-a adus un profit de 35 de milioane de euro.

Pele a murit la vârsta de 82 de ani

În toamna lui 2021, Pele fusese diagnosticat cu cancer de colon. Ulterior, i-au fost găsite metastaze la intestine, plămâni, dar și la ficat. La sfârșitul lunii trecute, acesta a fost internat la spitalul Albert Einstein, din Sao Paulo, acolo unde s-a aflat că nu mai răspunde la chimioterapie. Legendarul fotbalist a murit joi, 29 decembrie.

După decesul brazilianului, Neymar, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe și Leo Messi au fost doar câțiva dintre cei care au postat, pe Instagram, fotografii cu ei și Pele, dar și mesaje emoționante în memoria acestuia. 

„Înainte de Pelé, "10" era doar un număr. Am citit această propoziție undeva, la un moment dat în viața mea. Dar această frază frumoasă este incompletă.

Aș spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pelé a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment. A dat o voce săracilor, negrilor și, mai ales, celor mai mulți dintre ei: Aceasta a oferit vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui!

El a plecat, dar magia lui va rămâne. Pelé este ETERNAL!”, a spus Neymar, pe Instagramul său, acolo unde a postat o fotografie cu legenda braziliană.„Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea sa nu va fi uitată niciodată”, a scris și Kylian Mbappe pe Instagramul său. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net