Germanii întâi au protestat, apoi s-au făcut de râs cu Japonia

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

A doua mare surpriză a Campionatului Mondial de fotbal a fost oferită de Japonia, care a învins cu 2-1 Germania, după ce la pauză era condusă cu 1-0. Înaintea meciului, însă, nemții au oferit imaginile Mondialului.

Fotbaliștii Germaniei, la poza oficială de dinaintea meciului cu Japonia (FOTO: Guliver/ Gettyimages
Fotbaliștii Germaniei, la poza oficială de dinaintea meciului cu Japonia (FOTO: Guliver/ Gettyimages

Naționala Germaniei a copiat modelul argentinian și ”a decis” să se facă de râs la debutul în Cupa Mondială. Nemții au fost învinși cu scorul de 2-1 de Japonia, după ce au condus la pauză cu 1-0 și această ediție a campionatului lumii pare mai predispusă la surprize ca oricare alta de dinaintea ei. După ce au deschis scorul din penalty, prin Gundogan (min. 33), germanii au continuat sarabanda ratărilor și părea că nimeni și nimic nu-i poate opri. Terenul a părut însă că s-a ”răsturnat” în minutul 70, când niponii au început să atace în valuri. Iar golurile au venit firesc, mai întâi Doan (75), apoi Asano (83) punând capăt speranțelor Germaniei.

Totuși, în ciuda acestui rezultat, peste ani va rămâne în amintire doar gestul nemților de la începutul partidei, atunci când, la poza oficială de grup, toți și-au astupat gurile cu mâinile, în semn de protest față de interzicerea de către FIFA a banderolei ”One Love”, semn al toleranței și al diversității. O palmă dată direct conducătorilor Federației Internaționale de Fotbal, dar care s-ar putea întoarce împotriva naționalei Germaniei. E de așteptat ca federația din această țară să fie amendată pentru ”nesupunere”. 

Din aceeași grupă mai fac parte Spania și Costa Rica. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net