Arabia Saudită a produs șocul Campionatului Mondial. Argentina, în genunchi

#CM Qatar 2022

Una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale s-a petrecut ieri, în primul meci al celei de-a treia zile a competiției. Arabia Saudită a reușit să învingă cu scorul de 2-1 pe Argentina, după ce sud-americanii au condus la pauză cu 1-0. Întregul lot al învingătorilor valorează mai puțin decât 11 dintre jucătorii Argentinei!

image

Pentru formația lui Messi s-a întrerupt o serie de 36 de meciuri consecutive fără înfrângere, dar nu apropierea de recordul deținut de Italia (37 de partide fără eșec) îi doare pe sud-americani, ci rușinea suferită. Pentru că asta o înfrângere în fața Arabiei Saudite asta înseamnă pentru o formație care în mod tradițional este favorită la cucerirea titlului. Mai ales că este condusă pe teren de geniul Lionel Messi. De altfel, acesta a și deschis scorul, în minutul 10, dintr-un penalty acordat de VAR cu mare ușurință. În prima repriză, argentinienii au mai marcat de trei ori, dar de fiecare dată golurile au fost anulate pentru ofsaid, unul de câțiva centimetri. Drept urmare, nimeni nu bănuia ce se va întâmpla după pauză, atunci când, în cinci minute, Arabia Saudită a răsturnat rezultatul, grație golurilor marcate de Saleh Alshehri (48) şi Salem Aldawsari (53). Iar până la final, în ciuda atacurilor în valuri ale argentinienilor, aceștia nu au reușit să înscrie, deși adversarii au scos de două ori mingea de pe linia porții.

Arabia Saudită, de 25 de ori mai slab cotată decât Argentina

Șocul Mondialelor e cu atât mai mare cu cât valoarea totală a lotului echipei învingătoare este, conform transfermarkt.com, de doar 25,2 milioane de euro! Adică de 25 de ori mai mică decât a argentinienilor, care totalizează 645,2 milioane de euro. Mai mult, aceștia au nu mai puțin de 11 jucători cotați mai bine decât întregul lot al arabilor. Ca să vă faceți o idee, Saleh Alshehri, cel care a deschis scorul, este cotat, conform aceleiași surse, la doar 700.000 de euro, adică mai puțin decât 81 de jucători din Superliga României! Nici autorul golului victoriei, Salem Aldawsari, nu stă mai strălucit, el fiind al doilea ca valoare din lotul echipei sale, fiind cotat la 1,8 milioane de euro. Amândoi jucătorii evoluează în țara lor natală, la Al Hilal. De altfel, Arabia Saudită și Qatar sunt singurele participante la acest Campionat Mondial care au loturile formate doar din jucători autohtoni.

Aceasta a fost prima înfrângere a argentinienilor după mai bine de trei ani. Ultimul eșec a avut loc în iulie 2019, atunci când Messi și coechipierii săi au pierdut cu Brazilia în semifinalele Copei America, campionatul Americii de Sud. Pentru a fi sigură de calificarea în optimile de finală, Argentina trebuie să câștige următoarele două partide, care nu sunt deloc simple. Prima va fi cu Mexicul, sâmbătă, de la ora 21.00, iar cea de-a doua cu Polonia lui Lewandowski, miercuri, 30 noiembrie, tot de la ora 21.00.

image

Am fost la un pas de o tragedie

În minutul 90+5 s-a produs una dintre cele mai înfiorătoare accidentări din istoria Campionatelor Mondiale. Pe atacul argentinienilor, portarul Arabiei Saudite, Al Qwais, a ieșit să respingă o minge, însă l-a lovit puternic cu genunchiul în plină figură pe coechipierul său, Al Shahrani. Acesta a căzut inert la pământ și nu s-a mai mișcat! Centralul, furat de jocul sud-americanilor, a lăsat jocul să continue încă aproape un minut, deși fundașul era inert la pământ. Din fericire, Al Shahrani și-a revenit după câteva minute, fiind scos pe targă de pe teren, dat toți spectatorii și telespectatorii au trăit o mare spaimă, pentru că a fost un contact teribil.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
caine covid carantina china foto twitter jpg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
infidelitate 0 jpeg
shutterstock 414106915 jpg
Jose Maria Gimenez Fernando Muslera Sebastian Sofa Edinson Cavani Daniel Ghana Uruguay Foto EPA EFE jpg
image
image
image
image
paredes tatuaj piept jpg
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png