România și-a aflat ultima adversară de la EURO2024. Ucraina s-a calificat în grupe

Ultima actualizare:

Echipa națională de fotbal a României și-a aflat ultima adversară din grupa sa de EURO2024, Ucraina calificându-se la turneul final din Germania, programat în această vară. 

Ucraina (galben) merge la EURO2024 (FOTO: EPA)
Ucraina (galben) merge la EURO2024 (FOTO: EPA)

Reprezentativa din Ucraina a învins, marţi seară, pe teren neutru, la Wrocław, scor 2-1, echipa naţională a Islandei, calificându-se la cea mai tare competiție europeană a echipelor naționale. Tot marți s-a calificat la turneul final și Georgia, care a consemnat o premieră istorică, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, în urma loviturilor de departajare, scor 4-2. Mai departe, Georgia va evolua în Grupa F a turneului final EURO2024, alături de Turcia, Portugalia şi Cehia. 

Ianis Hagi&co au la dispoziție câteva luni să se impună la echipele de club

Tot marți s-a calificat la turneul final și Georgia, care a consemnat o premieră istorică, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, în urma loviturilor de departajare, scor 4-2. Mai departe, Georgia va evolua în Grupa F a turneului final EURO2024, alături de Turcia, Portugalia şi Cehia. 
În vederea Campionatului European, naționala lui Edi Iordănescu a disputat două meciuri amicale, împotriva Irlandei de Nord și a Columbiei, nereușind să câștige vreunul dintre ele. Selecționerul a făcut un apel către fotbaliștii săi să se impună la echipele de club, în lunile rămase până la EURO2024, mai mulți jucători de bază fiind rezerve la formațiile unde sunt legitimați. Situația a ajuns și în presa internațională, fiind comentată de oameni angrenați în „sportul rege”. 
Reamintim că EURO 2024 se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, în Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. România va debuta pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net