Federația Maghiară de Fotbal nu renunță la steagurile cu Ungaria Mare! „E decizia noastră”

Ultima actualizare:

Scandalul provocat de Federația Maghiară de Fotbal nu s-a încheiat și nici nu pare că se apropie de final. Mai ales după ce ungurii au hotărât că au dreptul de a folosi steagul Ungariei Mari pe stadion, în ciuda deciziilor luate de UEFA.

Fanii maghiari ar putea provoca scandaluri inimaginabile (FOTO: EPA)
Fanii maghiari ar putea provoca scandaluri inimaginabile (FOTO: EPA)

Steagul Ungariei Mari, folosit pe stadion deși este interzis de UEFA

Federația Maghiară de Fotbal a recunoscut, într-un comunicat de presă, că a fost în întregime decizia sa, aceea de a folosi steagul Ungariei Mari pe stadion. Asta în ciuda faptului că acest lucru nu este permis de UEFA. Mai mult de atât, ungurii sunt de părere că nu este de competența asociației din România să evalueze hotărârea luată de ei. De asemenea, consideră intervenția asociației „neautorizată și nefondată”.

De ce au curajul maghiarii să facă acest gest

Ungurii au profitat de faptul că forul de la Nyon nu i-a pedepsit în ancheta deschisă pentru discriminare după meciul Ungaria – Italia, jucat pe 22 septembrie 2022. În meciul disputat pe „Puskas Arena” a apărut același steag.

În plus, Federația Maghiară de Fotbal a scos din context și o parte din mesajul primit de la FARE – „Apariția hărții Marii Ungare pe steag nu este în sine considerată un act discriminatoriu, pe care FARE l-ar putea raporta organelor internaționale ale fotbalului – FIFA și UEFA”. Astfel, ungurii au ajuns la concluzia că „poziția noastră nu a fost nici contestată, nici infirmată de UEFA și FARE”.

Avertizare pentru unguri de la UEFA

Conform unei scrisori semnate de Theodore Theodoridis, secretar general al UEFA, trimisă de urgență Federației Maghiare de Fotbal, ungurii au fost avertizați că vor suporta toate consecințele disciplinare, dacă vor mai aduce pe stadioane astfel de steaguri.

Pentru a evita orice dubiu, vrem să clarificăm faptul că UEFA nu a aprobat afișarea unor astfel de steaguri și bannere. Mai mult, așa cum am menționat în scrisoarea precedentă, prezența unor asemenea bannere poate aduce consecințe pe linie disciplinară. De aceea, vă recomandăm ferm să urmați pașii necesari pentru a împiedica afișarea acestor steaguri sau banenre la orice meci organizat de UEFA”, scrie B1tv.ro.

image
image
image
image
image
image
Halep jpg
Mikael Ymer, Getty jpg
Mirel Radoi, EPA jpg
Sepsi OSK Sfantu Ghoerghe, Sportpictures jpg
halep jpg
Diego Maradona, Getty Images jpg