Toate cele patru echipe românești sunt în turul 3 preliminar al Conference League

Ultima actualizare:

Seară perfectă pentru echipele românești din Conference League. Toate cele trei care au jucat aseară s-au calificat în turul 3 preliminar, ducând la patru numărul formațiilor noastre care vor evolua în această seară.

Florin Tănase a primit banderola de căpitan și a început să marcheze goluri (FOTO: Sportpictures)
Florin Tănase a primit banderola de căpitan și a început să marcheze goluri (FOTO: Sportpictures)

Cel mai spectaculos meci a avut loc la București, acolo unde, pe Arena Națională, FCSB a învins cu scorul de 4-2 formația georgiană Saburtalo Tbilisi. A fost o partidă în care jucătorii lui Dică au trecut de la extaz la agonie și înapoi, după ce ”roș-albaștrii” au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Dawa și Edjouma, dar s-au trezit egalați în minutul 77. Investit căpitan după plecarea lui Florin Tănase, Coman a marcat primul lui gol după o lungă pauză, exact când trebuia, ducând scorul la 3-2. În ultimul minut, Radunovic a transformat un penalty și astfel FCSB s-a calificat în turul 3, unde va juca împotriva formației slovace Dunajská Streda.

Am avut o altă atitudine faţă de ce văzusem până acum. Am făcut pressing sus, nu i-am lăsat pe adversari să construiască foarte mult. Ne-am retras un pic şi nu a fost bine, însă ne-am revenit. Suporterii au fost minunaţi, galeria a fost la înălţime. Am spus că ei au fost unul din factorii care au contat în revenirea mea la FCSB. Jucătorilor le-am spus şi la pauză că doar cu un grup unit putem face performanţă”, a spus Nicolae Dică.

Dică a precizat şi că este nevoie de întăriri: ”Cordea este o mare pierdere pentru noi în meciul următor. Cu siguranţă avem nevoie de întăriri, am vorbit cu patronul, avem nevoie de jucători de la mijloc în sus. Toate meciurile următoare vor fi grele, dar vrem să ne calificăm în grupe. Este foarte bine că toate echipele româneşti s-au calificat mai departe pentru că acumulăm puncte”.

Nicolae Dică a dezvăluit şi de ce i-a dat banderola de căpitan lui Florinel Coman: ”L-am ales pe Florinel pentru că e unul din cei mai vechi jucători ai echipei şi nu trecea printr-un moment bun. Azi a arătat ca un adevărat căpitan. Mi-a demonstrat că a învăţat multe”, a mai declarat antrenorul FCSB.

Sepsi s-a calificat după penalty-uri

La Craiova, Universitatea a dominat degeaba o repriză, dar și-a scos ”pârleala” în cea de-a doua. Oltenii au învins cu 3-0 formația albaneză Vllaznia, grație golurilor marcate de Mateiu ’58, Raul Silva ’62 şi Găman ’80. În faza următoare, Craiova va întâlni echipa ucraineană Zoria Luhansk.

Cel mai dramatic meci a fost însă cel al celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Învingători cu 3-1 pe teren propriu, aceștia au fost învinși cu 2-0 la finalul timpului regulamentar de joc, așa că după prelungirile care nu au schimbat nimic s-a trecut la penalty-uri. Acolo unde pentru echipa noastră au marcat toți cei patru executanți, Mitrea, Tudorie, Damaşcan şi Ion Gheorghe, în timp ce adversarii au ratat de două ori. Următoarea adversară a lui Sepsi va fi formația suedeză Djugardens.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net