Remedii care tratează sinuzita
Te-ai ales cu sinuzită în urma numeroaselor răceli incorect tratate pe care le-ai avut în această iarnă? Scapă de ea cu remedii din plante. Sunt deosebit de puternice, eficiente şi nu au efecte adverse.
Simptomele sinuzitei seamănă, până la un punct, cu cele ale unei răceli obişnuite: dureri de cap, febră, nas înfundat, secreţii nazale îngroşate, gât inflamat, respiraţie urât mirositoare. În plus, ai dureri la nivelul feţei, în special la aplecare şi la mişcări ale capului.
De asemenea, în timp ce răceala durează 5-7 zile, sinuzita abia după această perioadă începe să se agraveze, iar simptomele durează câteva săptămâni.
Inhalaţiile cu aburi sunt un tratament esenţial în sinuzită.
Aburii umezesc căile respiratorii, fluidifică secreţiile şi stimulează eliminarea lor, iar prin combinarea cu uleiuri esenţiale din plante devin un adevărat medicament pentru mucoasele inflamate şi congestionate.
Cele mai bune uleiuri în acest caz sunt cele de mentă, cimbru, eucalipt, busuioc. Au proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare, dezinfectează căile respiratorii.
Se adaugă câteva picături în apa fierbinte şi, cu un prosop peste cap, se inspiră aburul binefăcător.
Tot de căldură mai poţi beneficia aplicând pe nas şi pe pomeţi comprese calde şi umede.
Bea multe ceaiuri care, pe lângă faptul că te hidratează, descongestionează căile nazale şi curăţă sinusurile.
Un alt tratament în sinuzită îl reprezintă picăturile nazale. Se pot prepara în casă, simplu şi ieftin, din apă cu sare sau apă cu un praf de bicarbonat de sodiu.
Soluţia salină trebuie să aibă aproximativ gustul lacrimilor. Se pun câteva picături în fiecare nară, cu o pipetă, apoi se suflă nasul. În acelaşi timp, evită fumul de ţigară, de spray-uri, de soluţii toxice, dar aeriseşte cât mai des camera.