A murit unul dintre cei mai influenţi comedianţi ai secolului XX. Richard Lewis avea 76 de ani

Doliu în lumea artistică! Unul dintre cei mai mari comedianți ai lumii s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, marți, 27 februarie 2024, după ce a suferit un atac de cord. Comediantul și actorul Richard Lewis fusese diagnosticat cu boala Parkinson în urmă cu un an și tot atunci a anunțat că se trage din lumina reflectoarelor.

Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit un atac de cord / foto: Profimedia
Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit un atac de cord / foto: Profimedia

Comediantul și actorul Richard Lewis a murit marți, 27 februarie 2024, la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit un atac de cord. Cu un an în urmă, acesta a anunțat că suferă de boala Parkinson și că se retrage de pe scena de stand-up.

Richard Lewis era cunoscut pentru rolul său din popularul serial de comedie „Curb Your Enthusiasm”, cât și pentru aparițiile sale într-o serie de emisiuni TV, printre care „The Tonight Show” şi „The Late Show with David Letterman” de la NBC. Printre rolurile lui Lewis în filme se numără comedia „Robin Hood: Men in Tights” din 1993, drama „Leaving Las Vegas” din 1995 și comedia romantică „Hugo Pool” din 1997 și „Drunks”, unde a jucat rolul unui alcoolic și dependent de droguri care se luptă cu tentația de a le consuma în fiecare noapte.

Printre „cei mai influenţi comedianţi ai secolului al XX-lea”

De asemenea, a fost inclus de către revista GQ în lista sa cu „cei mai influenţi comedianţi ai secolului al XX-lea” şi a fost clasat pe locul 45 în top 100 al „celor mai bune spectacole de stand-up din toate timpurile”, realizat de Comedy Central în 2004.

„Să-i urmărești stand-up-ul este ca și cum ai asista la o ședință de terapie foarte amuzantă și deseori întunecată”, spunea Los Angeles Times în 2014. City Paper din Philadelphia l-a numit „Jimi Hendrix al monologilor”, iar Mel Brooks a spus odată că „s-ar putea să fie Franz Kafka al comediei moderne”, potrivit theguardian.com.

Richard Lewis este unul dintre cele mai mari nume din comedie. S-a impus în industrie prin talentul său, dar și prin faptul că mai mereu a purtat haine negre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net