A murit unul dintre cei mai influenţi comedianţi ai secolului XX. Richard Lewis avea 76 de ani

Doliu în lumea artistică! Unul dintre cei mai mari comedianți ai lumii s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, marți, 27 februarie 2024, după ce a suferit un atac de cord. Comediantul și actorul Richard Lewis fusese diagnosticat cu boala Parkinson în urmă cu un an și tot atunci a anunțat că se trage din lumina reflectoarelor.

Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit un atac de cord / foto: Profimedia
Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit un atac de cord / foto: Profimedia

Comediantul și actorul Richard Lewis a murit marți, 27 februarie 2024, la domiciliul său din Los Angeles, la vârsta de 76 de ani, după ce a suferit un atac de cord. Cu un an în urmă, acesta a anunțat că suferă de boala Parkinson și că se retrage de pe scena de stand-up.

Richard Lewis era cunoscut pentru rolul său din popularul serial de comedie „Curb Your Enthusiasm”, cât și pentru aparițiile sale într-o serie de emisiuni TV, printre care „The Tonight Show” şi „The Late Show with David Letterman” de la NBC. Printre rolurile lui Lewis în filme se numără comedia „Robin Hood: Men in Tights” din 1993, drama „Leaving Las Vegas” din 1995 și comedia romantică „Hugo Pool” din 1997 și „Drunks”, unde a jucat rolul unui alcoolic și dependent de droguri care se luptă cu tentația de a le consuma în fiecare noapte.

Printre „cei mai influenţi comedianţi ai secolului al XX-lea”

De asemenea, a fost inclus de către revista GQ în lista sa cu „cei mai influenţi comedianţi ai secolului al XX-lea” şi a fost clasat pe locul 45 în top 100 al „celor mai bune spectacole de stand-up din toate timpurile”, realizat de Comedy Central în 2004.

„Să-i urmărești stand-up-ul este ca și cum ai asista la o ședință de terapie foarte amuzantă și deseori întunecată”, spunea Los Angeles Times în 2014. City Paper din Philadelphia l-a numit „Jimi Hendrix al monologilor”, iar Mel Brooks a spus odată că „s-ar putea să fie Franz Kafka al comediei moderne”, potrivit theguardian.com.

Richard Lewis este unul dintre cele mai mari nume din comedie. S-a impus în industrie prin talentul său, dar și prin faptul că mai mereu a purtat haine negre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net