Exercițiul care poate încetini simptomele bolii Parkinson! Ce ne sfătuiesc specialiștii

Ultima actualizare:

Un studiu din China poate oferi o rază de speranță celor care sunt nevoiți să se confrunte cu o boală devastatoare. Mai precis, se pare că exercițiile Tai Chi ar putea să ajute la încetinirea simptomelor de Parkinson!

Tai Chi poate ajuta împotriva simptomelor de Parkinson / foto: Shutterstock
Tai Chi poate ajuta împotriva simptomelor de Parkinson / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că un studiu efectuat în China ar putea oferi o nouă speranță tuturor celor care se confruntă cu o boală teribilă. Se pare, potrivit experților, că exercițiile Tai Chi ar putea ajuta la încetinirea simptomelor bolii Parkinson! Cei care au practicat acest tip de arte marțiale de 2 ori pe săptămână au avut mult mai puține complicații din cauza bolii.

Se pare că acest studiu vine în confirmarea unor date existente, care sugerau faptul că exercițiile fizice sunt benefice în lupta împotriva bolii Parkinson. După cum probabil deja știm, această maladie degenerativă a creierului duce, în cele din urmă, la tremurături, cât și la o încetinire a mișcărilor. Până în acest moment, nu există o metodă garantată de vindecare a acestei boli. Cu toate acestea, se pare că exerciții fizice precum Tai Chi ajută la îmbunătățirea calității vieții.

Exercițiile Tai Chi pot ajuta împotriva simptomelor bolii Parkinson

Studiul a fost efectuat de către experții de la Școala de Medicină a Universității Jiao Tong, din Shanghai, care au ținut sub observație sute de pacienți, de-a lungul a 5 ani. Se pare că 147 dintre aceștia au făcut constant Tai Chi, în timp ce alt grup, format din 187 de oameni, nu a practicat acest tip de arte marțiale. La final, sa putut constata faptul că boala a evoluat mult mai încet în cei care au avut activitate fizică.

Exercițiile Tai Chi sunt foarte ușor de efectuat oriunde! Ele presupun mișcări lente, combinate cu respirația profundă, cât și o stare generală de relaxare. Practic, aceste exerciții sunt o activitate fizică cu o intensitate destul de redusă, așa că oricine le poate face, fără probleme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net