Povestea impresionantă a lui Leonid Rogozov, medicul care s-a operat singur. S-a folosit de o oglindă banală

Câteodată, se întâmplă să dăm peste unele povești de viață atât de incredibile, încât ne întrebăm dacă lucrurile chiar s-au petrecut așa și în realitate. Ei bine, o astfel de poveste incredibilă este cea a lui Leonid Rogozov, un medic care a fost nevoit să se opereze singur, pentru a uspraviețui!

Rogozov se afla în Antarctica în 1961
Rogozov se afla în Antarctica în 1961

Cu toții ne-am găsit până acum în situația de a da peste unele povești de viață atât de terifiante și inredibile, încât ne întrebăm imediat dacă lucrurile chiar s-au întâmplat așa, sau dacă se exagerează. Ei bine, atunci când vine vorba despre chinul șocant prin care a trecut medicul Leonid Rogozov, se pare că totul este real! Potrivit celor de la shtiu.ro, doctorul rus a fost nevoit să se opereze singur de apendicită, pentru a supraviețui!

Leonid Rogozov (1934 – 2000), se afla în a șasea expediție sovietică în Antarctica, în perioada 1960 – 1961, la vârsta fragedă de numai 27 de ani. El era unul dintre cei 12 cercetători rămași la baza Novolazarevskaya și, din păcate pentru acesta, singurul medic din echipă. La un moment dat, a devenit limpede pentru Rogozov că are nevoie să se opereze de apendicită, iar, deși în mod normal această procedură ar fi fost banală, în condițiile în care se afla el, lucrurile nu arătau deloc bine!

S-a operat singur de apendicită

S-a operat singur de apendicită
S-a operat singur de apendicită

„Se pare că am apendicită. Încerc să-mi mențin calmul, chiar să zâmbesc. De ce să-mi îngrijorez prietenii? Cine ar putea să mă ajute?”, scria Rogozov în jurnalul său. Astfel, pe data de 1 mai 1961, asistat de către alți doi colegi (un șofer și un meteorolog), Rogozov a început operația. A făcut totul de unul singur, fără mănuși, folosindu-se de o oglindă, pentru a vedea locul unde taie. De asemenea, o sângerare serioasă a complicat și mai mult lucrurile pentru medicul sovietic.

Din fericire, operația a fost una de succes, iar Leonid Rogozov a rămas în istorie drept singurul medic care s-a operat de unul singur!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net