Kate Middleton, ritual inedit înainte de încoronarea regelui Charles. De ce face asta înainte de o perioadă aglomerată
În timpul perioadelor dificile Kate Middleton are un ritual antistres care uimește pe toată lumea. Ce face prințesa de Wales pentru a rămâne calmă, aflați acum.
Ritualul antistres al lui Kate Middleton
Imediat după moartea reginei Elisabeta a II-a, în perioada de doliu național, Kate a dezvăluit fără perdea că s-a confruntat cu probleme mari cu somnul. Se pare că prințesa pe fondul stresului, se chinuia să adoarmă. Știm bine că somnul ne poate afecta profund și poate duce la probleme grave asupra sănătății. De acest lucru este conștientă și prințesa Kate, care încearcă prin metode inedite să gestioneze stresul ce îi afectează calitatea somnului, potrivit HelloMagazine.
În timpul unei vizite la sediul Central Beacons Mountain Rescue Team din Merthyr Tydfil săptămâna trecută, un participant a dezvăluit pentru People că prințesa i-a mărturisit că „înoată în apă rece". Mai mult, nu este singura din familia regală care practică această activitate, întrucât și Meghan Markle este o fană a înotatului în apă rece, care are multe beneficii.
Dr. Sarah Brewer, director medical al unui brand de suplimente, explică: „Nu trebuie să vă faceți griji! Scufundarea în apă rece stimulează endorfinele pentru a îmbunătăți starea de spirit, pentru a ajuta la combaterea stresului, anxietății și depresiei".
Medicul a mai adăugat: „Apa rece te ajută la obținerea unei meditații calme, pe măsură ce te concentrezi pe respirație".
Cum are un program foarte încărcat zilele acestea, având în vedere că pe data de 6 mai are loc încoronarea regelui Charles, prințesa Kate s-ar putea să nu aibă timp de o baie în piscină cu apă rece, dar sigur reușește să facă un duș rece ce are efecte similare.
Terapia cu apă rece preuspune să folosiți apa la o temperatură de aproximativ 15°C pentru a trata afecțiuni sau pentru a stimula beneficiile pentru sănătate. Această practică există de câteva milenii. Dar adaptările recente includ băile cu gheață, dușurile zilnice energice, înotul în aer liber și ședințele de terapie prin imersiune în apă rece, având mai multe beneficii.
De ce este benefic înotul în apă rece
Studiile indică faptul că sportivii care se scufundă în apă rece pentru perioade scurte de timp după exerciții fizice au mai puține dureri musculare mai târziu. Un studiu din 2016 efectuat pe 20 de participanți a arătat același lucru. Sportivii care au înotat într-un bazin cu apă rece (12°C până la 15°C) au raportat mai puține dureri musculare decât cei care nu au făcut hidroterapie după ce au făcut exerciții fizice.
Mai mult decât atât poate atenua și simptomele depresiei. Apa rece nu este un leac pentru nicio afecțiune mentală. Dar anumite studii de caz sugerează că înotul în apă rece a ajutat la ameliorarea simptomelor depresiei și anxietății la unele persoane. Un astfel de studiu de caz implică o femeie care se confrunta cu anxietate și depresie de la vârsta de 17 ani. La 24 de ani, ea a început un program de probă de înot săptămânal în ape deschise. În timp, simptomele ei au scăzut atât de mult încât a putut să renunțe la administrarea de medicamente pentru a le trata. Un an mai târziu, medicii ei au constatat că înotul regulat încă îi ținea la distanță simptomele depresiei.