Soția lui Bruce Willis, dezvăluiri dramatice despre lupta brutală a actorului cu demența: „Este greu de știut dacă..."

Ultima actualizare:

Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD) la începutul acestui an. Emma Heming (45 de ani), soția actorului, a vorbit, în emisiunea Today de luni, despre starea de sănătate a acestuia.

Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență. Foto: Click.
Bruce Willis, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu demență. Foto: Click.

„Este greu de știutdacă starul de la Hollywood este sau nu conștient de boala lui”

Soția lui Bruce Willis, Emma Heming, a oferit o actualizare sfâșietoare despre starea de sănătate a soțului ei, care s-a înrăutățit, admițând că este „greu de știut” dacă starul de la Hollywood este sau nu conștient de boala lui.

În luna februarie a acestui an, Emma a anunțat că vedeta din Die Hard a fost diagnosticată cu demență frontotemporală (FTD) - o formă neobișnuită de demență care provoacă o deteriorare a comportamentului, personalității și limbajului.

Luni, ea a dat o actualizare cu privire la starea lui de sănătate, aceasta era vizibil afectată și se abținea să nu dea frâu lacrimilor în timp ce discuta despre cum să facă față „durerii și tristeții” de a-l vedea pe soțul ei cedând bolii.

Ea a dezvăluit, de asemenea, că a fost un „lucru frumos în atâta tristețe” să le urmărești pe cele două fiice ale lor, Mabel, în vârstă de 11 ani, și Evelyn, în vârstă de opt ani, care au grijă de tatăl lor.

Ceea ce învăț este că demența este grea”, a spus ea în cadrul emisiunii Today. „Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu și pentru familie. Și asta nu este diferit pentru Bruce sau pentru mine ori pentru fetele noastre.

Și când spun că aceasta este o boală a familiei, chiar este”.

Cum a explicat copiilor boala lui Bruce

Când a fost întrebată cum a explicat boala lui Bruce copiilor lor, ea a spus: „Cred că întotdeauna a fost... suntem o familie foarte sinceră și deschisă.

Și, cel mai important lucru a fost să putem spune care este boala, să explicăm ce este, pentru că atunci când știi care este afecțiunea din punct de vedere medical, totul are sens.

Așa că a fost important să le spunem despre ce este vorba, pentru că, știi, nu vreau să existe vreun stigmat sau rușine legat de diagnosticul tatălui lor sau pentru orice formă de demență”.

Când a fost întrebată de gazda Hoda Kotb dacă este conștient de ceea ce i se întâmplă, Emma a făcut o pauză și a dezvăluit: „Greu de știut”.

Primirea unui diagnostic a făcut viața „mai ușoară”

Dar, în ciuda dificultății de a avea grijă de soțul ei, ea a spus că primirea unui diagnostic a făcut viața „mai ușoară”.

Cred că a fost binecuvântarea și blestemul. Știi, să înțeleg în sfârșit ce se întâmplă, astfel încât să pot accepta ceea ce este.

Nu îl face mai puțin dureros, dar doar să fii în acceptare și doar să știi ce i se întâmplă cu Bruce îl face puțin mai ușor.

Se întâmplă atât de multe lucruri frumoase în viața noastră. Este foarte important pentru mine să ridic privirea de la durere și tristețe, astfel încât să pot vedea ce se întâmplă în jurul nostru”, a adăugat Emma.

Într-un moment deosebit de emoționant, Hoda a întrebat-o pe Emma ce crede că le învață Bruce pe fetele lor în aceste momente.

Sincer, el este cadoul care continuă să-l ofere. Dragoste, răbdare, rezistență, atât de mult... a spus Emma.

Și el mă învață pe mine... Adică, știi, pentru mine să fiu aici să fac asta, aceasta nu este zona mea de confort, dar aceasta este puterea lui Bruce”.

Hoda a continuat: „Am auzit de la oameni care au un membru al familiei bolnav și îmi amintesc asta de la o prietenă de-a mea... ea a spus: <Diagnosticul soțului meu i-a făcut pe copiii mei oameni mai buni>. Asta observi?”.

— Asta observ, a răspuns Emma. „Ascultă, cred că copiii mei ar fi grozavi indiferent de ce! Și nu asta mi-aș dori pentru ei. Dar într-adevăr, așa cum am spus, îi învață atât de multe și cum să le pese și să iubească și este un lucru frumos printre tristețe.

Ea a confirmat că se referă la ea însăși ca „partenerul de îngrijire” al lui Bruce, spre deosebire de „îngrijitorul” lui și, de asemenea, a remarcat importanța de a avea grijă și de ea însăși.

Emma are, de asemenea, sprijinul fostei soții a lui Bruce, Demi Moore, și a celor trei fiice ale lor mari; Rumer, 35 de ani, Scout, 32 de ani și Tallulah, 29 de ani.

Bruce s-a retras din actorie acum un an

Bruce s-a retras din actorie în 2022, când și-a început lupta cu boala care i-a cauzat deteriorarea abilităților lingvistice - iar în februarie 2023, familia sa a confirmat într-o declarație comună că starea lui a „progresat”.

Declarația spunea: „Familia noastră a vrut să înceapă prin a ne exprima cea mai profundă recunoştinţă pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin şi poveşti minunate pe care le-am primit cu toţii de când am împărtăşit diagnosticul lui Bruce.

În spiritul acestui lucru, am vrut să vă oferim o actualizare despre iubitul nostru soț, tată și prieten, deoarece acum avem o înțelegere mai profundă a ceea ce se confruntă.

De când am anunțat diagnosticul lui Bruce de afazie în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demența frontotemporală (cunoscută sub numele de DFT).

Din păcate, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să ai în sfârșit un diagnostic clar.

FTD este o boală crudă de care mulți dintre noi nu am auzit niciodată și poate lovi pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, DFT este cea mai comună formă de demență și, deoarece obținerea diagnosticului poate dura ani, DFT este probabil mult mai răspândită decât știm".

Starul de la Hollywood, faimos pentru rolurile din Die Hard, Armageddon și The Fifth Element, se confruntase cu probleme cognitive pe platourile de filmare ale filmelor sale cu ani înainte de diagnosticul său.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
image png
banner Lavinia Petrea png
iulia vantur si salman khan 8 webp
iulia si mihai albu jpg
carmen harra piersic 1868x1080 1 jpg
florin piersic bianca dragusanu jpg
dan negru facebook jpg
banner gabriela cristea png
image
actualitate.net
image
actualitate.net