Whoopi Goldberg, mesaj în direct la TV pentru Casa Regală: «Trebuie șă-și ceară iertare»

Ultima actualizare:

Whoopi Goldberg, actrița americană de culoare, în vârstă de 66 de ani, a solicitat familiei regale britanice, în direct la TV, să-și ceară iertare pentru anii de sclavie instituiți în Insulele Caraibe, în vremea colonialismului.

Whoopi Goldberg jpg

Actrița în vârstă de 66 de ani a criticat implicarea Marii Britanii în comerțul cu sclavi și a cerut monarhiei să-și ceară public scuze. Whoopi a ținut un discurs vehement în cadrul emisiunii The View și a transmis un apel clar către Elisabeta a II-a și toți membrii monarhiei britanice. 

Citește și Kate și William, huliți în timpul vizitei în Jamaica. Gestul «profund jenant» al Casei Regale

Marea Britanie a condus India de ani de zile... Să nu uităm de ceea ce trebuie să se întâmple, toți oamenii ăștia (n.r. Casa Regală) trebuie să își ceară iertare. Asta nu este o noutate. Bănuiesc că Charles, când a fost în Barbados, a avut o idee despre implicarea Marii Britanii pentru că și-a cerut scuze și a relaxat puterea politică a Marii Britanii în teritoriu. Deci poate că cuiva îi pasă cu adevărat și poate este vorba de tinerii moștenitori ai Casei Regale nu știu dacă este Charles, William, dar poate unul dintre ei.

Prințul William a descris comerțul cu sclavi ca fiind „detestabil” și și-a exprimat „mâhnirea profundă”, dar nu și-a cerut scuze direct pentru rolul jucat de familia regală în această tragedie din istorică, notează Metro.uk

Comentariile actriței de culoare, Whoopi Goldberg vin după ce Kate și William au început un turneu în țările din Commonwealth, pentru a celebra Jubileul Reginei Elisabeta. Prima oprire a ducilor a fost în țările din Caraibe, unde spre surprinderea lor au fost întâmpinați cu proteste din partea cetățenilor și a unor oficiali. 

Oamenii și-au exprimat nemulțumirea față de cruzimile săvârșite asupra cetățenilor din Caraibe de către colonialiștii britanici sub stăpânirea Casei Regale. Populația a cerut reparații pentru anii de sclavie precum și eliberarea țărilor din Caraibe de sub stăpânirea Reginei Elisabeta a II-a. 

Membrii comunității rastafari din țară au acuzat familia regală că beneficiază de „sângele, lacrimile și sudoarele” poporului jamaican.

Kate și William întâmpinați cu ostilitate în Caraibe

Kate și William au fost priviți cu ostilitate de către populația din Jamaica și Barbados, care le-a cerut să se întoarcă înapoi în țara lor. Oficialii au descris vizita ducilor pe fundalul tensiunilor de eliberare de sub monarhia britanică ca un act nesăbuit și jenant. 

Citește și Kate și William, cum nu i-ai văzut niciodată! Dansează «de parcă nimeni nu s-ar uita la ei»

În timpul discursului său la o cină din a cincea zi a turneului cuplului în Caraibe, William a vorbit despre transportul forțat a milioane de oameni din Africa în Caraibe și America de Nord - un comerț pe care monarhii britanici l-au sprijinit sau au profitat în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
WhatsApp Image 2024 04 22 at 19 15 39 jpeg
Banner gina pistol png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net