Prințul William și Kate, «izgoniți» în timpul turului regal din Caraibe. «Plecați de pe pământul nostru!»

Ducele și Ducesa de Cambridge au avut parte de un incident neplăcut chiar înainte de vizita lor în Caraibe, din cadrul turneului regal în care se află în prezent, care marchează Jubileul Reginei Elisabeta de anul acesta. Mai mulți localnici au protestat împotriva lor și a vizitei celor doi!

Ducii de Cambridge, incident neplăcut chiar înainte de vizita lor în Caraibe Foto: Getty
Ducii de Cambridge, incident neplăcut chiar înainte de vizita lor în Caraibe Foto: Getty

Prințul William și Kate Middleton au fost nevoiți să anuleze seara trecută primul eveniment oficial din cadrul vizitei lor din Caraibe, în urma unor proteste asupra drepturilor indigenilor și împotriva colonialismului. 

Sătenii au protestat împotriva vizitei Ducilor de Cambridge

Cuplul regal urma să înceapă vizita lor în Belize cu o excursie la o fermă de cacao, în decursul zilei următoare. Aceasta a fost însă anulată, după ce sătenii din Indian Creek au organizat un protest, descriind vizita lor drept „colonialism” și „o palmă peste față”. Aceștia au ieșit în stradă cu pancarte pe care scria „Plecați de pe pământul nostru”, „Colonialismul și furtul (de pământ n.r) continuă cu Prințul William”.

Se pare că localnicii sunt extrem de revoltați și că elicopterul lui William și Kate a primit permisiunea de a ateriza pe terenul lor de fotbal, fără ca ei să fie consultați în prealabil.

Citește și: Prințul William și Kate Middleton, gest tandru în public. Rar îi vezi așa!

William deține o fundație caritabilă care a cumpărat un pământ din apropiere. Sătenii sunt furioși!

Manifestația localnicilor face parte dintr-o serie mai veche de nemulțumiri și proteste în legătură cu drepturile comunale asupra terenurilor. Satul Indian Creek a fost în conflict deschis cu o organizație de caritate care deține o proprietate învecinată, denumită Flora and Fauna International (FFI), al cărei patron este chiar Prințul William. Sătenii își cer drepturile asupra pământului respectiv. Aseară, Palatul Kensington a anunțat că vizita în sat a Ducilor de Cambridge a fost anulată, în urma protestelor, informează Daily Mail.

Prințul William și Kate Middleton urmează să ajungă în curând în Belize și se vor bucura de o primire oficială la aeroport, înainte de a se întâlni cu prim-ministrul. Călătoria lor – pentru sărbătorirea Jubileului de Platină al Reginei – trebuia să cuprindă și o vizită în satul Indian Creek, unde locuiesc mai puțin de 1.000 de oameni.

Citește și: Prințul William și Kate Middleton, călătorie exotică în doi, fără copii! În grija cui rămân cei mici

Cuplul regal plănuia să viziteze ferma de cacao Akte'iL Ha de la poalele munţilor Maya. Se spune că asociația caritabilă a lui William a cumpărat terenul învecinat cu ferma în decembrie anul trecut, pentru a-l proteja, luptând cu interesul ofertanților care doreau să-l folosească pentru agricultură.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net