Kate și William, huliți în timpul vizitei în Jamaica. Gestul «profund jenant» al Casei Regale

Ultima actualizare:

Ducele și ducesa de Cambridge au sosit în Jamaica, pe fondul protestelor și a presiunilor făcute de poporul jamaican asupra Casei Regale britanice de a-și cere scuze pentru rolul monarhiei în sclavie.

Kate și William, huliți în timpul vizitei în Jamaica. Gestul "profund jenant" al Casei Regale
Kate și William, huliți în timpul vizitei în Jamaica. Gestul "profund jenant" al Casei Regale

Kate Middleton și prințul William se află într-un tur al țărilor din Caraibe fiind trimiși special de Regina Elisabeta a II-a pentru a consolida relațiile Regatului Unit cu țările din Commonwealth. 

Din păcate sosirea lui Kate și a lui William în Jamaica nu a fost întâmpinată cu entuziasm din partea localnicilor și a oficialilor. Mai mulți activiști și politicieni din insula Caraibe au declarat că vizita ducilor a fost plănuită într-o manieră neinspirată și la un moment total nepotrivit.

Citește și Kate și William, cum nu i-ai văzut niciodată! Dansează «de parcă nimeni nu s-ar uita la ei»

Caraibe ar putea fi următorul teritoriu britanic care renunță la regina Elisabeta a II-a în funcția de șef al statului, după Barbados, care, anul trecut, și-a dobândit autonomia și a devenit oficial republică.

Prințul Charles a declarat la ceremonia din Barbados că Regatul Unit regretă profund atrocitățile cumplite din perioada sclaviei impuse de colonialiștii britanici în Caraibe, spunând că este o parte a istoriei care pătează pentru totdeauna istoria Marii Britanii. 

Kate Middleton a ajuns pe aeroportul din Jamaica într-o superbă rochie galbenă, culoarea a fost aleasă strategic de ducesă pentru a reprezenta culoarea dominantă a steagului jamaican și una dintre cele mai populare nuanțe ale localnicilor din Insula Caraibe

Cu toate acestea, aproximativ 60 de protestatari s-au adunat în fața Înaltului Comisariat britanic din Jamaica, cerând reparații pentru sclavie.

Acuzații grave și critici dure la adresa lui Kate și al lui William

Organizatorii au numit vizita lui William și Kate în numele Reginei pentru a-și sărbători Jubileul de platină ca fiind un gest ,,profund jenant" pentru Casa Regală.

Co-organizatorul Nora Blake a declarat pentru The Mirror:

„Poate că am susținut-o înainte pe Regina Elisabeta a II-a, dar nu susținem monarhia, deoarece putem face o legătură directă între monarhie și sistemul de sclavie, colonialism, exploatare totală și absolută. Știm că cei agresorii au fost despăgubiți pentru pierderea sclavilor de pe pământul nostru, dar niciunul dintre strămoșii noștri care su suportat cătușele sclaviei nu a primit vreodată vreo considerație.

Citește și Kate Middleton, reacție impecabilă după ce ea și prințul William au fost «alungați» din Belize. Ce culoare a ales

Doamna Blake a adăugat: „Dacă ar fi să stau cu Prințul William, l-aș ruga față în față să-și ceară scuze poporului din Jamaica, astfel încât să putem înainta către o nouă etapă"

Opal Adisa, un avocat jamaican al drepturilor omului care a ajutat la organizarea demonstrației, a cerut și el Casei Regale să-și ceară scuze, spunând:

Kate și William sunt beneficiari, deci sunt, de fapt, complici pentru că sunt poziționați să beneficieze în mod special de strămoșii noștri. Luxul și stilul de viață pe care l-au avut și pe care îl au în continuare, călcând gratuit prin toată lumea fără cheltuială, sunt rezultatul strămoșilor mei al sângelui, lacrimilor și transpirației lor.”

O sursă apropiată ducelui și ducesei a spus că cuplul era „conștient de proteste”, dar a adăugat că „apelurile pentru o republică sunt o chestiune care privesc poporul și guvernul jamaican”. William este așteptat pentru prima dată să recunoască problema sclaviei într-un discurs la un banchet ce va avea loc recent la Kingston.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net