Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă

Marin Moraru a fost unul dintre cei mai iubiți actori românești. A avut o carieră strălucitoare și a rămas viu în amintirea românilor prin prisma rolurilor și serialelor în care a jucat. De asemenea, a fost apreciat de către mulți datorită loialității de care a dat dovadă pe plan amoros: toată viața a iubit o singură femeie. 

Marin Moraru și soția sa
Marin Moraru și soția sa

Regretatul actor s-a stins din viață în urmă cu aproape 8 ani. Și-a dat ultima suflare pe patul Spitalului Elisas, din Capitală, pe 21 august 2016. În timpul vieții, acesta declara că nu se teme de moarte: 

„Nu mi-e frică de moarte, ci de pragul acela. (…) Nu mi-e frică decât de o boală urâtă, care nu se mai termină”, declara cândva Marin Moraru, conform informațiilor din presă.

Marin Moraru și Lucia, poveste de dragoste desprinsă parcă din filme

Marin Moraru s-a născut pe data de 31 ianuarie 1937, într-o familie modestă din București - tatăl său a fost vopsitor de vagoane la CFR și actorul și-a petrecut copilăria în cartierul Giuleşti, pe strada Tabla Buti. 

Cu toate că la început și-a dorit să devină aviator, Marin Moraru a luat-o pe alte căi după ce l-a cunoscut pe regizorul Mihai Dimiu, care se ocupa de echipa de teatru de amatori a școlii. Regretatul actor primeşte astfel primul rol din viaţa sa, în piesa "Steaguri pe tunuri", de A.S. Makarenko.

Pe plan amoros, Marin Moraru s-a considerat un bărbat norocos. Toată viața sa a iubit o singură femeie, pe Lucia Popescu-Moraru, om de radio. A cerut-o de soție în timp ce ea era elevă și s-au căsătorit în tinerețe. 

Dragostea și pasiunea la prima vedere i-au ajutat să-și dea seama rapid că sunt făcuți unul pentru celălalt. De asemenea, au pornit amândoi de la zero și și-au clădit un viitor. Povestea lor de dragoste a fost unică, mai ales pentru faptul că au decis ca data căsătoriei lor să fie pe 29 februarie. În acest fel, o sărbătoreau o dată la patru ani și retrăiau momente pline de fericire. 

„Am pornit fără nimic, un covor şi-o pernă, şi am adunat încet, încet o casă plină cu bibelouri, cu tot ce trebuie sau ce nu trebuie unui om. Între noi a contat înţelegerea, capacitatea fiecăruia de a lăsa de la el şi faptul că suntem prieteni foarte buni,

Iar data căsătoriei noastre este 29 februarie, special am ales-o, ca să serbăm din patru în patru ani şi să nu ne simţim prea longevivi. Sunt sensibil, iar dacă nu ai suflet de copil înseamnă că ai murit, mai ales în meseria asta”, povestea regretatul actor Marin Moraru, despre soția sa, într-un interviu Fanatik.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
florin piersic 5 jpg
92f0a716 3d25 49fe 9a40 fbfef5803f44 jpeg
Banner Andreea Raicu
sanziana negru si stefan floroaica jpeg
chrissy teigen rochie profimedia jpg
sofia vicoveanca jpeg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
Un singur lucru nu i-a fost pe plac Anamariei Ferentz, spectacolul Carmen pus în scenă la Opera din Viena
image
actualitate.net
image
actualitate.net