Actrița româncă pe care Salma Hayek o invidia. Era numită amanta lui Emil Constantinescu: „Se uita urât la mine”

Rona Hartner a făcut de-a lungul carierei sale dezvăluiri surprinzătoare și dureroase despre viața sa personală și profesională. Deși neapreciată în țara natală, unde a fost asociată cu unul dintre cele mai mari scandaluri din anii '90, Rona a reușit să-și construiască un nume solid în străinătate, bucurându-se de succes în Franța. Cu toate acestea, în România, ea a fost adesea cunoscută ca „amanta lui Emil Constantinescu”. Actrița a dezvăluit cum acest episod a afectat-o profund, în timp ce, pe scena internațională, ea a ajuns să fie invidiată chiar de celebra actriță Salma Hayek.

Salma Haiek. Foto: arhiva.
Salma Haiek. Foto: arhiva.

Ce actriță româncă a fost invidiată de Salma Hayek

Talentată, excentrică și mereu zâmbitoare, Rona Hartner a reușit să ascundă de-a lungul anilor dramele ce i-au marcat viața. În România, numele ei a fost adesea asociat cu scandalul „Sex Gate”, din 1996, când a fost fotografiată dansând cu fostul președinte Emil Constantinescu. Din acel moment, ea a fost etichetată nedrept drept „amanta președintelui”. Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Rona a vorbit despre impactul uriaș pe care acest scandal l-a avut asupra carierei sale artistice.

Eram îndrăgostită de cel mai mare dansator de tango din lume, iubitul meu de atunci. Din păcate, m-a părăsit din cauza acestui scandal. Am pierdut mult din imaginea mea, iar dorința de a continua ca artistă a fost afectată. Au urmat ani în care m-am străduit să-mi refac cariera, însă percepția publicului din România era deja compromisă”, a mărturisit Rona Hartner.

Cu toate că a jucat în 32 de filme și a avut succes în Franța, unde filmele ei au fost difuzate și apreciate, în România actrița nu a primit niciun premiu. „Nu sunt percepută ca un artist în țara mea”, a spus ea cu amărăciune.

La Cannes a ajuns să fie comparată constant cu Salma Hayek

 Rona Hartner. Foto: arhiva.
Rona Hartner. Foto: arhiva.

În vârstă de doar 26 de ani la momentul izbucnirii scandalului, Rona Hartner a explicat că, deși a fost doar un dans nevinovat cu președintele de atunci, lumea a avut nevoie de o poveste senzaționalistă. „Nu era vorba de viață intimă, era doar un dans. Lumea avea nevoie de un scandal, și a fost cel mai mare scandal din acea perioadă”, a povestit ea.

Cariera internațională a Ronei a continuat însă în plină forță, iar la Cannes a ajuns să fie comparată constant cu Salma Hayek, una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood. Românca a povestit cum celebra actriță mexicană a ajuns să o invidieze, crezând că Rona încearcă să-i copieze stilul.

Lumea mă oprea pe stradă pentru că mă asemănau cu Salma Hayek. Când ne întâlneam la Cannes, se uita urât la mine. Credea că încerc să o copiez, dar noi chiar semănam la acea vreme. Nu m-am supărat pe ea, chiar am admirat-o, însă acea rivalitate a existat în mod evident”, a dezvăluit Rona.

Viața între glorie și controverse

În ciuda succesului internațional și a recunoașterii în Franța, Rona Hartner nu a scăpat de dramele personale. Relația cu Harvey Weinstein, unul dintre cei mai influenți producători de la Hollywood, a fost una dintre experiențele care i-au lăsat un gust amar. „Harvey mi-a făcut avansuri. La el, era clar: ori pat, ori film. Actrițele care jucau în filmele lui trebuiau să treacă prin patul lui”, a declarat ea deschis despre experiențele neplăcute din industrie.

Actrița a murit la vârsta de 50 de ani, pe 23 noiembrie 2023.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
vica blochina webp
maia morgenstern colaj facebook jpg
image png
Banner Irina Rimes
radu bănică iubita jpg
banner Nouria Nouri png
banner gabriela cristea png
madonna profimedia (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net