Ultimă oră! Alexandru Arșinel a murit! Actorul avea 83 de ani

#Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Marele actor suferea de mai mulți ani de probleme cardiace, iar în ultima perioada starea sa de sănătate s-a agravat și a fost internat la Terapie Intensivă.

Ultimă oră! Alexandru Arșinel a murit! Actorul avea 83 de ani
Ultimă oră! Alexandru Arșinel a murit! Actorul avea 83 de ani

Alexandru Arșinel fusese internat anul acesta într-un centru specializat de îngrjiri paliative, însă starea lui s-a deteriorat rapid în ultima vreme și a fost transferat la Terapie Intensivă, la secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Universitar din București.

Citește și: Scandalurile în care a fost implicat Alexandru Arșinel. Cu cine s-a certat, cu cine s-a dușmănit

,,Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI”, era menționat în comunicatul de presă al Spitalului Universitar.

Nu rata nici: Momente unice cu Arșinel și Stela Popescu pe scenă. Cum s-au cunoscut și cum se înțelegeau în realitate?

Alexandru Arșinel a trecut prin două operații pe cord deschis

Actorul suferea de o serie de afecțiuni cardiace. În 2017, a avut prin prima operație pe cord deschis, când i s-a montat  un stent pe o arteră a inimii. Arșinel a fost, de asemenea, diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială.

Vezi și: Cum a ajuns actor Alexandru Arșinel? A avut o poveste impresionantă de viață

În 2021, Alexandru Arșinel a suferit a doua operație la inimă, după ce la începutul anului se îmbolnăvise de Covid-19. 

„Sunt la spital, am suferit două operații până acum. Nu pot spune că sunt bine, dar nici rău. Urmează să mai fac niște radiografii și alte investigații’, declara actorul la vremea aceea pentru impact.ro.

Alexandru Arșinel a mai trecut în 2013 printr-o intervenție foarte complexă, este vorba de un transplant renal. 

Lui Alexandru Arșinel i s-a făcut rău la repetiții, la începutul anului

În luna februarie a acestui an, Click! a surprins imagini îngrijorătoare cu actorul, care era cărat pe brațe de colegii de la teatru, după ce i se făcuse rău în timpul repetițiilor. Contactat de reporteri, Arșinel ne-a oferit detalii în exclusivitate despre ce s-a întâmplat de fapt la acel moment.  

Încerc să adun întâlniri medicale ca să mă pot face repede cât mai bine. Sunt cu băiatul meu, caut o clinică pentru recuperare fizică, recuperare medicală. Nu mă mai întrebați, în 60 de ani de teatru nu am lipsit niciodată. Ei trebuie să găsească ceva, este mană cerească să zică că a lipsit de la teatru Arșinel.

Când am avut transplant și am avut probleme medicale am lipsit, dar acum au mâncat rahat, să comenteze că am lipsit. Am repetat după amiază spectacolul, iar seara trebuia să fiu la spectacol, dar n-am putut, mi s-a făcut rău, am avut vertij, nu am putut să mă țin pe picioare, nu am putut să mă deplasez, din păcate. Eu la asta mă refer, îmi e atât de urât să comentez treaba asta cum nu vă puteți da seama.”, a declarat Alexandru Arșinel, în exclusivitate, pentru Click!.

Alexandru Arșinel, distins cu numeroase premii pentru contribuția adusă teatrului

Alexandru Arşinel s-a născut la Dolhasca, județul Suceava, pe 4 iunie 1939. A absolvit Facultatea de Teatru din București în 1962, iar în 1964 se angajează ca actor la Teatrul de Revista “Constantin Tănase”, unde devine partener de scenă cu Stela Popescu. 

În 1998 Alexandru Arșinel devine directorul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din Capitală. 

Arșinel a primit numeroase premii și distincții pentru talentul și contribuția sa neprețuită adusă teatrului. În 2000 Alexandru Arșinel a primit Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, iar în 2004 i-a fost oferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, "Arta Spectacolului, în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre