Artista româncă din Generația de Aur care a fost dată afară de la facultate. Unchiul ei a ajutat-o să-și găsească de muncă

Ileana Stana Ionescu (87 de ani) este una dintre cele mai faimoase și îndrăgite nume din lumea cinematografiei românești. Actrița a avut o carieră de aproape șase decenii și se bucură de o stea pe Aleea Celebrităților. Cu toate acestea, actrița a povestit că a trecut printr-o întâmplare nefericită în timpul facultății de jurnalism, când a fost nevoită să renunțe la studii.

Actrița a fost nevoită să renunțe la facultate
Actrița a fost nevoită să renunțe la facultate

Faimoasa actriță Ileana Stana Ionescu a fost nevoită să renunța la Facultatea de Jurnalism, dintr-un motiv de-a dreptul uluitor. Cu toate acestea, viitoarea artistă a mers la Reșița, unde unchiul ei a ajutat-o să își găsească un loc de muncă la Ocolul Silvic, ca funcționar. De abia după trei luni petrecute aici ea va debuta în actorie, cu un rol principal în spectacolul „Școala femeilor”, unde îl cunoaște și pe viitorul ei soț, Andrei Ionescu.

„Nu mai ştiu exact ce m-a incitat la această profesie. Îmi plăcea să scriu, iar pe-atunci eram convinsă că pot face această meserie. Dar destinul şi-a spus din nou cuvântul. Pe vremea aceea, ca să poţi face Facultatea de Jurnalism, trebuia să ai un dosar pur, ceea ce nu era cazul meu. Aveam o descendenţă „nesănătoasă": sunt pe jumătate italiancă, iar tatăl meu fusese ofiţer în armata lui Antonescu. Aşa că a trebuit să renunţ la această facultate”, povestește Ileana Stana Ionescu, potrivit adevarul.ro.

A fost nevoită să renunțe la facultate

Ileana Stana Ionescu s-a născut pe data de 14 septembrie 1936, la Brad (județul Hunedoara). De-a lungul carierei sale, faimoasa actriță a jucat în numeroase filme și piese de teatru și a fost premiată pentru performanțele ei. Mai mult decât atât, ea a primit și o stea pe Aleea Celebrităților.

Din păcate, actrița a povestit că a avut parte de o copilărie dificilă, după ce și-a pierdut tatăl la vârsta fragedă de numai 6 ani.

„Copilăria nu a fost prea fericită, pentru că l-am pierdut pe tatăl meu când eram mică, la 6 ani. A murit pe front. Mama s-a chinuit pe vremurile acelea grele, cu bani puţini. Dar m-a crescut în aşa fel încât n-am simţit toate neajunsurile şi criza de după război”, mai spune aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
banner Anca Turcasiu png
mihai petre elwira colaj instagram jpg
banner doina teodoru png
iulia albu fiica colaj instagram jpg
Iuliana Tudor și mama sa foto arhiva personală png
banner irinel si irina columbeanu png
george burcea colaj instagram jpg
oana pellea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net