Este cea mai veche cruce din Cimitirul Bellu. Cine a fost înmormântat aici

Cu toții știm deja că Cimitirul Bellu este un loc plin de istorie și de mistere, iar nenumărate personalități fascinante își dorm somnul de veci în acest loc. Însă poate că nu mulți dintre noi știu și care este cea mai veche cruce din acest loc! Conform experților, această cruce aparține unei femei care a murit la mijlocul secolului XIX!

Crucea datează din ssecolul XIX / foto: Facebook
Crucea datează din ssecolul XIX / foto: Facebook

Nenumărate personalități importante își dorm somnul de veci în Cimitirul Bellu, iar deja nu mai este un secret pentru nimeni că acesta este un loc cu o încărcătură istorică foarte importantă. Însă, o întrebare la care poate că nu mulți dintre noi putem răspunde este cât de mult în trecut se întinde încărcătura istorică a acestui veritabil muzeu în aer liber?

Potrivit reprezentanților cimitirului, răspunsul ar fi mijlocul secolului XIX! O piatră extrem de veche de mormânt, inscripționartă cu litere chirilice, a fost desemnată drept cea mai veche din întreg Cimitirul Bellu, potrivit informațiilor de la adevarul.ro. Aceasta a aparținut Eufrosinei Vizula, care a murit în anul 1851.

Este cea mai veche cruce din Cimitirul Bellu

„Dragi vizitatori, Eufrosina Vizula (X-1851) este considerată persoana cu cea mai veche cruce din cimitir. Această cruce a fost adusă dintr-un cimitir parohial, acolo unde tânăra Eufrosina și-a dormit somnul de veci înainte de a ajunge la Cimitirul Bellu - Muzeu în aer liber lânga familia sa”, au anunțat reprezentanții Cimitirului Bellu, pe Facebook.

Un alt detali pe care poate că nu multă lume îl cunoaște este faptul că acest cimitir poartă numele patronului Barbu Bellu, care, în anul 1852, a donat terenul către municipalitate, pentru a se construi un cimitir în afara orașului.

În cei 150 de ani de existență ai Cimitirului Bellu, acest loc s-a transformat în unul plin de încărcătură istorică, iar specialiștii estimează că undeva în jur de 50% din patrimoniul cultural bucureştean se află aici.

Încă din 2010, cimitirul se află pe lista monumentelor istorice, iar personalități precum Mihai Eminescu, George Bacovia, Ion Luca Caragiale, cât și mulți alții, se află aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mașină  foto   Shutterstock jpg
ludmila pavlicenco captura video jpg
Front Hamsie poza hamsie copy jpg
rusia jpeg
Toscana FOTO Shutterstock jpg
transalpina zapada inchisa jpeg
moneda 1 euro infipta in asfalt cazuta foto shutterstock 205847722 jpg
2 dieta cu hrisca jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net