Au ajuns să arate precum dalmațienii! Care sunt vedetele cu boli de piele grave. „Am mâinile ca solzii de pește”

Ultima actualizare:

Cu un stil de viață haotic și un program extrem de aglomerat, vedetele ajung și ele să se confrunte cu boli de piele dizgrațioase, care pentru unele dintre ele nu au leac. Tily Niculae sau Corina Dănilă au povestit despre coșmarul pe care-l trăiesc de când au ajuns să semene cu dalmațienii. 

Tily Niculae luptă de 15 ani de psoriazisul! E șocant cum au ajuns să arate mâinile actriței!

Tily Niculae (38 de ani) se luptă de mai bine de 15 ani cu psoriazisul, căruia din păcate nu i-a găsit leac.

Psoriazisul este o boală autoimună care se manifestă ca o erupție cutanată, cu mâncărimi și pete solzoase pe scalp, coate, mâini, trunchi și genunchi.

Tily a încercat tot felul de tratamente, actrița având perioade în care mâinile sale arată teribil din cauza bolii. Palmele actriței sunt roşii, pielea este uscată şi prezintă şanţuri adânci. De multe ori, ea alege să le acopere cu mănuși, pentru a nu șoca oamenii. 

Cum s-a declanșat boala lui Tily? „Am avut un șoc. Mâinile mele arată ca solzii de pește”

Actrița a vorbit deschis, în mai multe rânduri, despre lupta sa cu psoriazisul, dezvăluind cum anume i s-a declanșat boala.

„Acum mulți ani, am avut un şoc emoţional şi astfel s-a declanşat boala. Ani la rând, medicii mi-au spus că e o eczemă și mi-au dat creme peste creme, dar nimic nu a funcţionat. 

Puţini știu ca eu nu îmi pot spăla copilul. Port mănuşi menajere să nu o zgâri pe fetiţa mea şi plâng de usturime noaptea. 

M-am învăţat să trăiesc cu această boală, care este autoimună şi, din păcate, la mine nu a reacţionat la niciun medicament. Sunt deja un caz injectabil.

Boala în sine nu mă mai deranjează atât de mult. Sunt 15 ani de când mâinile mele arată ca solzii de pește. Nu mai spun că sunt umflate și crăpate mereu. Usturimea și senzația intensă de a mă scărpina 24/24 efectiv mă chinuie! ”, povestea vedeta din serialul „La bloc” , pe blogul său, despre chinurile îndurate în ultimii ani. 

Corina Dănilă suferă de vitiligo: „ O duci toată viața”

Corina Dănilă, diagnosticată cu vitiligo sursa Instagram

Corina Dănilă (52 de ani) se confruntă și ea de mai mulți ani cu o afecțiune rară. Actrița a fost diagnosticată în 2021 cu vitiligo, o boală autoimună care afectează pigmentarea pielii.

În prezent, actrița urmează un tratament recomandat de medici pentru a controla evoluția afecțiunii.

Din păcate, nu există vindecare totală pentru vitiligo, afecțiunea fiind una autoimună. 

Și în cazul ei, afecțiunea s-a declanșat tot pe fond emoțional. Corina face eforturi să mascheze petele inestetice de pe mâini cu ajutorul machiajului. 

Este vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică autoimună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar. 

Odată declanşată această afecţiune, o duci toată viaţa. Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez.

Încercam, din respect față de spectatorii de la teatru, sau față de telespectatori, să nu să ascund, să maschez acest aspect depigmentat pe care îl am pe mâini, tocmai pentru că oamenii din sala sau din față micului ecran să nu fie atenți la problema mea de pe mâini, ci la ceea ce vreau să le transmit, la intențiile mele artistice!

Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete. Deci, toate cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt încă, fac parte din viaţă şi încerc să le fac faţă atât cât pot şi cum pot”, a povestit actrița, pentru Click!

Ce este vitiligo?

image

Vitiligo este o afecțiune dermatologică ce are evoluție cronică și care se manifestă prin apariția unor pete albe de culoarea cretei, de dimensiuni și forme variabile, de la o persoană la alta. Aceste pete decolorate apar cu predilecție pe degete, în jurul ochilor, pe față sau în axile sau pe zone de frecare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
madonna concert brazilia profimedia (1) jpg
andreea esca porumbacu jpg
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net