Cabral, lecție de viață! Cum e să te naști în România, într-o familie săracă: ,,Am descărcat TIR-uri cu cârca, am cărat moloz...”

Ultima actualizare:

Cabral Neculai Ibacka Zabana, cunoscut simplu „Cabral”, este prezentator de televiziune, actor, antrenor de Tae Bo și fost luptător de kickboxing.  

Cabral are în prezent multe proiecte la TV și în online Foto: Facebook
Cabral are în prezent multe proiecte la TV și în online Foto: Facebook

Pe blogul său personal, cabral.ro, în urmă cu ceva timp, Cabral a scris despre cum e să trăiești în România, fiind de origine congoleză. Și nu doar asta. A vorbit despre motivație și puterea de a fi tu: simplu, original. Despre încrederea în tine. Cabral a fost părăsit de tată, a muncit din greu și a fost întotdeauna un luptător. A spus despre cum e „să te naști negru printre albi".

Cabral: ,,Să te naști negru printre albi"

,,Născuți pe aceeași lume, ducând același tip de umbră, respirând la fel, dar nu același aer. Unii în case de chirpici cu podea de lut. În cârpe împuțite de resturi de lemn arse pentru un aer călâi. Alții în palate de sticlă și cu ștrampi de aur. Nu m-am considerat niciodată un exemplu, pentru că nu sunt. Nu m-am dat exemplu, pentru că nu cred că merit.Nu m-am arătat cu propriile degete pentru că mi se pare că mi-aș arăta doar defectele. Dar dacă vreodată îmi ceri un singur sfat, o să-ți spun simplu: ai încredere", a scris Cabral pe blogul său. 

,,La școală ne învață ce nu putem. La liceu ne arată ce nu avem voie. La facultate, printre altele, ne explică limitele peste care nu putem trece. Societatea, așa cum este ea structurată, ne pune “la locul nostru”, ne apasă pe umeri până ne pune în genunchi… și din genunchi ne împinge pe burtă, târâș", spunea Cabral. 

,,Nu ai avut noroc să te naști în familia potrivită. Nu ai avut noroc de Cotroceni, ai primit Berceni. Așa neșansă? Să te naști negru printre albi? Așa lipsă de bulan încât să te naști în România, într-o familie săracă? Diverși șterși si onorabile diverse mi-au explicat la nesfârșit ce nu puteam să fac. Ce nu puteam fi. Ce nu era posibil vreodată să reușesc. Am zâmbit. Constant, am zâmbit", a scris prezentatorul pe blogul său.

,,Nu cad în capcana de a mă compara cu cineva, mă compar cu mine"

,,Și am avut încredere. A, sigur, nu-s Denzel Washington. Ce Denzel, că nici măcar de rate n-am scăpat! Dar nici nu cad în capcana asta de a mă compara tot timpul cu altcineva ca să văd ce n-am reușit. Mă compar în fiecare zi cu mine, cel din urmă cu o zi. Și cât timp există un progres, oricât e de mic… înseamnă că sunt bine", spune Cabral.

Cabral, părăsit de tată

,,Am pornit în viață părăsit de tată la doar câteva săptămâni de viață. Cu o mamă de la țară, de la coada vacii, de la care am învățat că te poți ridica, poți învăța, poți alege orice carieră vrei tu… dacă ești dispus să muncești pentru asta. Și dacă ai încredere în tine. 

Eram patru suflete într-un apartament de două camere și ieșeam din casă încălțat cu singura pereche de mergători… crăpați la încheieturi. Am descărcat TIR-uri cu cârca, am cărat moloz pe șantier, am schimbat roți, am sudat garduri, am fost paznic de noapte… am făcut orice mi-a venit la îndemână pentru a crește, pentru a mai face un pas. Am avut încredere că pot. Și nu m-am oprit. Nu m-am dat bătut. N-am ascultat de “nu poți” și nici de “n-ai cum”.

De-asta îți spun acum… chiar de-i greu. Chiar de nu ești bine. Dacă îți vine să te oprești, să te pui în cur și să plângi… fă-o. Și-apoi caută în tine puterea de a te ridica, pune un picior în fața celuilalt… și mergi. Ai încredere că poți", le-a transmis Cabral cititorilor săi. 

Viața lui Cabral

Cabral Neculai Ibacka s-a născut pe 4 octombrie 1977, în București, România. Tatăl lui Cabral, Alexander Ibacka, este de origine congoleză, iar mama sa, Argentina Boldea este din județul Buzău. Părinții săi s-ar fi cunoscut la facultate, la Academia de Studii Economice din București. 

De mic copil, Cabral și-a descoperit pasiunea pentru sporturile de contact. La vârsta de șase ani, acesta a început să facă antrenamente de kickboxing și muay thai.

Până la vârsta de 23 de ani, Cabral a câștigat mai multe titluri de campion și vicecampion la arte marțiale. 

Viață de familie 

În 2005, Cabral s-a căsătorit cu Luana, iar din mariajul lor a rezultat o fată pe nume Inoke. În 2015, cei doi au decis să divorțeze, iar Cabral și-a refăcut viața alături de Andreea Pătrașcu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net