Cât de „păcătoase” sunt vedetele noastre, în Postul Paștelui. Cine reușește să treacă testul cu brio

#Exclusiv Click!

Postul Paștelui reprezintă o adevărată piatră de încercare și pentru vedetele de la noi. Este cel mai lung și cel mai aspru: 40 de zile fără carne, ouă și lactate. Prea puține dive rezistă când vine vorba de înfrânarea poftelor, atât a celor sufletești, cât și a celor trupești.

Amalia Năstase ține tot Postul Paștelui Sursa: colaj Click!
Amalia Năstase ține tot Postul Paștelui Sursa: colaj Click!

Am intrat deja din 27 februarie în Postul Paștelui. Este cel mai mare post din an, în care credincioşii aleg să-şi cureţe atât sufletul, cât şi trupul.

Postul Paștelui este cunoscut ca Postul Mare și este cel mai aspru dintre toate. Timp de 40 de zile, credincioșii nu au voie să pună gura pe carne, lapte, brânză și ouă.

Click! a aflat ce vedete de la noi reușesc să țină acest post.

Amalia Năstase: „Eu îl țin pe tot!”

Amalia Năstase consideră postul un bun prilej de curățare trupească, dar și spirituală. Tocmai de aceea, fosta soție a lui Ilie Năstase intenționează ca anul acesta să țină întreg Postul Paștelui. Asta dacă va rezista!

Acum e Postul Paștelui, eu îl țin pe tot, dar cine nu poate măcar poți să ții doar de carne, sau poți să ții post miercurea și vinerea.

E mult mai ușor acum pentru că există restaurantele acestea vegane și eu mănânc de la ele. Comand și îmi trimit acasă. E mult mai ușor ca înainte când nu existau, pentru că trebuia să-ți faci singură mâncare de post acasă. Recomand postul tuturor pentru că, în primul rând, te cureți.

Nu mai mănânci așa de multe toxine, nu mai mănânci carne. E bine să ții postul pentru că e făcut pentru sănătatea omului, și spirituală și fizică”, este de părere Amalia Năstase.

Adina Buzatu nu poate să renunțe la produsele de origine animală Sursa: Instagram
Adina Buzatu nu poate să renunțe la produsele de origine animală Sursa: Instagram

Adina Buzatu: „Mă dezechilibreză această dietă fără carne!”

Adina Buzatu, însă, nu se înțelege deloc cu...postul și asta pentru că nu poate renunța sub nicio formă la produsele de origine animală.

Nu țin post alimentar, mă dezechilibreză foarte tare. Nu reușesc să mă înțeleg deloc cu această dietă fără carne. Dar țin post din toate celelalte puncte de vedere.

Sunt de părere că e mai important ce scoți pe gură, decât ce bagi în gură! Eu sunt, în schimb, atentă să-mi fac rugăciunile, să ajut oameni, să vorbesc frumos, să fiu mai bună. Dacă greșesc îmi cer scuze, îmi cer iertare de la oamenii cărora le-am greșit”, a declarat Adina Buzatu, pentru Click!

Andreea Perju merge la biserică frecvent în post Sursa: colaj Click!
Andreea Perju merge la biserică frecvent în post Sursa: colaj Click!

Andreea Perju „Nu pot să țin pentru că mi se face poftă de orice!”

Nici Andreea Perju nu ține postul. Vedeta încearcă, în schimb, să fie mult mai atentă la comportamentul de zi cu zi și trece săptămânal în această perioadă pe la biserică, pentru a-i fi iertate păcatele.

Nu țin post pentru că mi se pare că, în momentul în care îmi pun în cap să țin post, pur și simplu, nu-mi iese. Atunci, culmea, mi se face poftă de orice. Dar postul nu înseamnă doar să nu mănânci carne. Și, la ce viață activă și tumultuoasă am eu, îmi este foarte greu să reușesc să țin post în adevăratul sens al cuvântului”.

„Mai repede merg la biserică și aprind o lumânare”

Mi se pare că doar să nu mănânc carne nu reprezintă nimic. Prefer să merg o dată pe săptămână la biserică, să spun un Tatăl Nostru, să aprind o lumânare și să simt că am o legătură cu Divinitatea, decât să țin acest post care ține doar de a nu mânca carne

În rest, ne enervăm în mașină, ne certăm cu nu știu cine, facem multe alte lucruri care țin cumva tot de acest post”, ne-a mărturisit Andreea Perju.

Postul Paștelui ține 40 de zile Sursa: Click!
Postul Paștelui ține 40 de zile Sursa: Click!

Postul Paștelui, cel mai lung și cel mai aspru

Înaintea de sărbătoarea Învierii Domnului, creștinii ortodocși țin Postul Paștelui cunoscut ca fiind cel mai lung post din an. Postul Paștelui a debutat pe 27 februarie și se va încheia pe 15 aprilie. Pe 16 aprilie se va sărbători Paștele.

În această perioadă, creștinii se pregătesc spiritual pentru sărbătoarea Paștelui. Își curăță trupul prin abținerea de la alimentele de origine animală și își curăță sufletul prin fapte bune și rugăciune.

În Postul Mare, creștinilor le este interzis să consume carne și lactate, dar și băuturi alcoolice sau tutun.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa  pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net