Ce a învățat Ioana Ginghină pe propria-i piele! Cum trebuie să se comporte părinții cu copiii

Ioana Ginghină (46 de ani) poartă adesea discuții constructive cu Ruxandra, fiica ei adolescentă de 15 ani.

Prin prisma experienței sale, vedeta a povestit pe blogul său, www.ioanaginghina.ro, cum ar trebui să se desfășoare discuțiile și relațiile dintre părinți și copii și câtă libertatea ar trebui să aibă cel din urmă sau cum să respecte părinții limitele adolescenților pe care îi au acasă.

Discuția despre relațiile dintre părinți și copii se orientează adesea spre părinții care nu respectă limitele adolescenților lor, intervenind prea mult în viața acestora. Dar, există și situația inversă, la fel de importantă: părinții care nu stabilesc propriile limite cu adolescenții lor”, povestește Ginghină.

Aș vrea să împărtășesc o experiență personală în acest sens. În timpul divorțului, încercam să o protejez pe fiica mea îndeplinindu-i toate dorințele. Credeam că astfel o voi face să se simtă mai puțin vulnerabilă în contextul tensiunilor din familie. Dar, am observat că această abordare a avut un efect contrar.

Fiica mea a început să profite de această situație, ceea ce m-a făcut să conștientizez că greșeam”, a mai spus actrița pe blogul său, care de atunci a învățat să impună mai multe limite în relația cu fiica sa.

Ioana Ginghină: „Relația cu fiica mea s-a îmbunătățit considerabil”

Cum a reușit să aibă o relație din ce în ce mai bună cu copilul ei, Ioana Ginghină împărtășește acum acest aspect și cu alți părinți care poate au nevoie de sfaturi în acest sens și pentru a gestiona mai bine relația cu copiii lor.

Am învățat pe propria piele că limitele și regulile sunt esențiale, indiferent de situația familială. De când am început să impun limite clare – la bani, timp petrecut pe telefon și limbaj – relația cu fiica mea s-a îmbunătățit considerabil. Ea a început să înțeleagă că există o diferență de perspectivă între noi, cauzată de diferența de generație, dar și că există un respect reciproc pentru aceste diferențe.

Am observat că generozitatea nelimitată a părinților poate cauza stres și tensiune în relația cu adolescenții. Părinții fără limite pot ajunge să sufere atât pe plan material, cât și relațional”, a mai notat cunoscuta actriță care a divorțat în 2019, după 12 ani de căsnicie, de Alexandru Papadopol.

În concepția Ioanei Ginghină, o comunicare mai bună și mai sănătoasă între părinți și copii duce mereu la o relație armonioasă între aceștia, iar beneficiile stabilirii unor anumite limite vor ajuta ambele părți.

Părinții suferă și evită conflictul cu copiii lor (...) Copiii sunt lipsiți de experiența de a învăța ce are nevoie părintele lor și de a onora acele nevoi. Ironia este că părintele își propune să protejeze relația, dar niciodată nu vorbește autentic astfel că relația lor va fi extrem de superficială, bazată pe minciună.

Limitele de la părinți la copii au o funcție importantă. Atât părinții, cât și adolescenții vor descoperi beneficiile stabilirii limitelor. În loc să evite problemele, vor învăța să le rezolve împreună, ceea ce va aduce o apropiere reală”, a concluzionat vedeta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Antonio passarelli png
banner gabriela cristea lena enache png
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net