Ce etnie are Petre Roman, fostul premier al României. Motivul pentru care a ținut secret toată viața

Fostul premier al României, Petre Roman, în vârstă de 77 de ani, s-a retras din viața publică de mulți ani și a ales să trăiască în liniște, alături de familia lui. Deși viața sa a fost pusă, în permanență, în lumina reflectoarelor și a fost mereu pe prima pagină a tabloidelor autohtone, nu mulți sunt cei care știu ce etnie are, de fapt, tatăl Oanei Roman.

Ce etnie are Petre Roman, fostul premier al României / Foto: Arhiva Click!
Ce etnie are Petre Roman, fostul premier al României / Foto: Arhiva Click!

Primul premier al României, după Revoluţia din 1989, a fost Petre Roman (26 decembrie 1989 - 16 octombrie 1991). Pe atunci era idolul femeilor. A divorțat de soția sa, Mioara, după un mariaj de trei decenii, în anul 2007, și și-a refăcut viața cu artista Silvia Chifiriuc, cu 25 de ani mai tânără decât el.

Fostul premier al țării noastre a avut parte de o viață ca în filme, cu o carieră controversată și o viață amoroasă care a fost pusă, în permanență, în lumina reflectoarelor. Și totuși, deși a apărut pe primele pagini ale tabloidelor autohtone, puțini sunt cei care știu ce etnie ar avea tatăl Oanei Roman, de fapt. Se pare că,Petre Roman ar avea origini evreiești din partea tatălui său, Valter Roman, născut Erno Neulander. Acesta a fost un militant și politician comunist român, de etnie evreiască, veteran al brigăzilor internaționale comuniste din Războiul Civil din Spania.

„Doar vorbe, șoptite pe la colțuri”

Cu toate că, fosta sa soție Mioara a declarat, în anul 2009, că fostul prim-ministru, neavând dovezi clare că tatăl său ar fi fost evreu, nu și-ar fi cunoscut adevăratele origini.

„Pe la începutul anilor ‘90, Petre a dat un interviu la CNN în care, întrebat fiind despre prezumtiva sa origine evreiască, a răspuns cu o franchete desăvârșită că nu are habar. Ca și alte persoane, auzise si el că tatăl său, Walter Neulander, ar fi avut origini pe undeva prin Boemia, cu ceva sânge evreiesc în vene, dar niciodată nu a avut dovezi clare în acest sens. Doar vorbe, șoptite pe la colțuri.

În plus, Petre a arătat că a fi evreu presupune o asumare clară a originii, religiei și chiar a unei stări de spirit, ceea ce nu era cazul său. Petre era ortodox, avea o mamă catolică spanioloaică și niciun mozaic în tot neamul. De fapt, Petre nu știe nici până în ziua de azi dacă el chiar are sânge de evreu sau nu”, declara Miara Roman, în 2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image png
Spectacolele „curg”, au avut chiar 9 evenimente în 6 zile pe Valea Jiului și toată gașca se pregătește acum pentru spectacolul de pe 1 Iunie de la Sala Palatului
cub dana marijuana png
andreea marin facebook jpg
casa piersic cluj jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net