Ce pensie uriașă are Petre Roman: „Nu aș putea trăi cu 5000 de lei

Fostul premier al României, Petre Roman, a vorbit recent la Antena 3 CNN, dezvăluind detalii despre cuantumul pensiei sale și strategiile pe care le utilizează pentru a-și suplimenta veniturile lunare.

Petre Roman. Foto: arhiva.
Petre Roman. Foto: arhiva.

10.000 de indemnizații speciale

Într-o țară în care pensionarii se confruntă adesea cu dificultăți financiare, Casa Națională de Pensii plătește lunar aproximativ 10.000 de indemnizații speciale, în special către foști magistrați, diplomați și parlamentari. În acest context, aproximativ 760 de foști diplomați primesc o pensie medie de aproximativ 5.800 de lei, iar, în cazul foștilor parlamentari, aceasta se situează în jurul valorii de 5.000 de lei lunar.

Printre beneficiarii acestor pensii de lux se află și Petre Roman, care a subliniat că nu se plânge de veniturile sale și că desfășoară activități multiple pentru a-și asigura un trai confortabil. "Nu mă plâng pentru că am venituri și muncesc acum în mai multe locuri ca să am venituri", a declarat fostul prim-ministru.

Ce pensie are Petre Roman

În ceea ce privește sumele exacte ale pensiei sale, Petre Roman a dezvăluit că beneficiază de o pensie specială restabilită cu trei luni în urmă, iar în cazul său, având mai multe mandate, aceasta ajunge la impresionanta sumă de 10.000 de lei lunar.

Interesant este și faptul că Petre Roman a oferit o perspectivă asupra necesităților financiare minime pentru a trăi în România, afirmând că, potrivit altora care au efectuat calcule, o familie formată din doi adulți și doi copii ar avea nevoie de aproximativ 5.000 de lei lunar pentru a acoperi cheltuielile de bază. Cu toate acestea, fostul premier a subliniat că el însuși nu ar putea trăi cu această sumă redusă, dar că nu se vede obligat să o facă întrucât desfășoară diverse activități profesionale bine remunerate.

Astfel, Petre Roman continuă să fie implicat activ în educație, ocupând poziția de profesor și desfășurând cursuri bine plătite. De asemenea, el îndeplinește rolul de președinte și profesor la o universitate din Geneva, ceea ce contribuie semnificativ la creșterea veniturilor sale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
banner oleg burlacu
cub mariana moculescu horia moculescu png
banner Anamaria Ferentz png
Banner Prodan Reghe Ferrari
irinel columbeanu jpg
Justin, Hailey Bieber divorț jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
banner mihai albu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net