Ce meserie a avut Mona Segall în vremea comunismului. La 19 ani a intrat în televiziune

Este unul dintre cei mai mari producători de televiziune de la noi din țară, fiind cea se află în spatele producțiilor de succes, precum „Românii au Talent”, „Dansez pentru Tine”, de la PRO TV, „America Express” sau „Chefi la Cuțite” de la Antena 1. A copilărit pe platourile de filmare și a cunoscut pe toată lumea bună a cinematografiei românești. Însă, ce făcea Mona Segall (62 de ani) în perioada comunismului?

Ce meserie a avut Mona Segall în vremea comunismului / Foto: Instagram
Ce meserie a avut Mona Segall în vremea comunismului / Foto: Instagram

Mona Segall, în vârstă de 62 de ani, numită „Regina audiențelor”, este unul dintre cei mai buni producători români, cunoscută pentru producții de succes, cum ar fi de la Antena 1, „Asia Express”, „Chefi la cuțite”, sau celebrele „Dansez pentru tine”, „Vocea României” și „Românii au talent”, înainte de a pleca din PRO TV.

Mona Segall: „Meseria asta era cea mai minunată”

A reușit să aducă în fața publicului emisiuni de succes indiferent de postul de televiziune la care a lucrat. De la vârsta de 3 ani și-a dorit să lucreze în televiziune, iar cu ajutorul părinților ei, Doru și Paula Segall, ambii documentariști, a putut să cunoască încă de la o vârstă fragedă secretele acestei meserii. Astfel, Mona Segall a copilărit pe platourile de filmare și a cunoscut pe toată lumea bună a cinematografiei românești ale acelor vremuri.

„Era o lume magică. Gândește-te că erau vremurile în care, dacă puneai o cameră pe un trepied pe stradă, se strângea lumea ca la urs, nu era ceva ce vedeai în fiecare zi. Eu îi vedeam pe ai mei ca fiind cei mai minunați oameni din lume, și așa era și toată lumea lor, tot ce făceau ei era perfect, meseria asta era cea mai minunată”, a povestit Mona Segall, pentru cristinastanciulescu.ro.

A început să lucreze de la vârsta de 19 ani, în vremea comunismului, pentru început, fiind asistent de regie și regizor secund la Studiourile Buftea, făcând parte din echipa producțiilor „Liceeni” sau „Lumini și Umbre”. După anul 1990, Mona Segall s-a angajat la Media Pro și Pro TV, unde s-a ocupat de show-uri de succes, precum „Dansez pentru Tine” sau „Românii au Talent”. Iar în 2014, a decis să se mute la Antena 1, unde se află și în prezent.

Despre plecarea de la PRO TV: „Am ales să lucrez în altă parte și bine am făcut”

Cât despre plecarea de la PRO TV, Mona Segall a recunoscut că nimeni, niciodată nu va putea bate vreodată „Românii au talent”, dar a fost alegerea corectă faptul că a ales să plece: „De pildă, nimeni, niciodată nu va putea bate vreodată «Românii au talent», pentru că acela este formatul perfect de televiziune și nimeni nu a descoperit până acum ceva mai bun. Asta este o problemă în toată lumea, nu numai la noi, la Antena, sau oriunde. Show-urile de genul acesta care au tot ce vrei, nu au cum să fie bătute. Dar da, «Chefii la cuțite» bat de mult timp PRO TV-ul, dar eu nu mă gândesc la lucruri așa. Eu la PRO TV nu mă gândesc ca la PRO TV… Pe mine mă întrebau colegii mei atunci când am plecat de la PRO, cum rezist…

Ei plângeau în fiecare zi, și eu în sufletul meu, dar nu arătam, și erau drame, și ne era greu să ne adaptăm și să găsim un format care să funcționeze și care să fie pe sufletul nostru… erau foarte multe greutăți… și ei nu înțelegeau de ce nu sufăr mai tare și le-am spus că eu nu mă leg de locuri, eu mă leg de oameni. Când am plecat din PRO TV nu a mai rămas cam nimeni dintre oamenii cu care am lucrat… Nu mi-aș fi dorit să mă întorc în PRO TV, mi s-ar fi părut mult mai greu să lucrez acolo cu alți oameni, decât să lucrez în altă parte. Și am ales să lucrez în altă parte și bine am făcut”.

De asemenea, a oferit și unsfat celor care vor să se apuce de această meserie: „Trebuie să fie făcut pentru asta, că trebuie să-i placă foarte tare și să fie pregătit să facă compromisuri cu timpul, cu viața personală, cu tot”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net