Ce origini are Angela Similea. Viața dincolo de faimă și succes: „M-a oprit durerea...”

Angela Similea (78 de ani) se numără printre doamnele muzicii românști. Mereu cochetă, aranjată și elegantă, ai zice că face parte dintr-o familie de nobili, însă în realitate, aceasta a trăit la țară, alături de un tată care lucra ca administrator și o mamă crescută după obiceiurile țăranilor.

Angela Similea, despre copilăria la țară
Angela Similea, despre copilăria la țară

„Vocea o moștenesc de la bunica Anghelușa”

În cadrul unui interviu pe care l-a acordat cu 2 decenii în urmă, Angela Similea a povestit cum a fost copilăria ei. Faimoasa cântăreață spunea că vacanțele de vară erau o adevărată bucurie pentru ea, întrucât le petrecea în satul de lângă Mangalia, de unde provenea mama ei. Gospodăria era îngrijită de bunica ei, care fredona doine într-un stil de neegalat.

“Vocea o moștenesc de la bunica Anghelușa, cu care eu cred că am foarte multe asemănări, s-ar părea chiar și de destin. Era o femeie cu un caracter foarte puternic – a crescut singură 12 copii și a condus o gospodărie destul de mare și înstărită -, dar era și sensibilă, în egală măsură, lucru pe care nu-l arăta niciodată, pentru că nu dorea să pară vulnerabilă. Am o amintire foarte emoționantă legată de ea.

Într-o zi, în alergările mele prin curte, am intrat în tindă să o caut pe bunica, dar m-am oprit la ușă, pentru că am auzit-o cântând. Cânta un altfel de cântec decât o auzisem eu cântând până atunci. Bunica doinea, dar eu nu știam că aceea e doină, și doinea plângând, crezând că e singură în casă, altfel nu ne-ar fi arătat niciodată momentul ei de slăbiciune.

Și nu m-am mai apropiat, m-a oprit durerea din glasul ei și cântecul acela trist, am simțit că trebuie să-i respect intimitatea și tristețea”, a dezvăluit Angela Similea cu 20 de ani în urmă, pentru Formula AS.

„Să trăiești efectiv miracolul vieții la țară”

Artista care strălucea mereu pe scenele muzicale și ale cărei apariții făceau furori, a copilărit printre turme de oi și herghelii de cai. Chiar și după trecerea anilor, Angela Similea a rămas cu nostalgia trecutului, cu dorul meselor luate pe câmp, la umbra căruței și de gustul mămăligii reci cu iaurt de oaie. La fel de dor îi este și de pepenii luați din bostanele de la țară sau de dudele albe și parfumate.

«Acolo, în satul acela dobrogean, se întâmplau lucruri extraordinare, cum ar fi să călătorești pe drumuri de țară într-o cotigă trasă de măgari, în care trebuia să înveți să te urci din mers; să mergi la bostănărie și să mănânci pepenele trântindu-l de pământ pentru a-l sparge și apoi cufundându-te cu toată față în miezul lui răcoros și dulce –

Doamne, ce gustoși erau pepenii pe care-i mâncam așa!; să mergi la stână să vezi cum se mulg oile și să bei laptele proaspăt muls, să vezi cum vin mieii pe lume; să urmărești noaptea mersul stelelor pe cer, întinsă pe fânul abia strâns; să te urci în duzi și să mănânci acolo fructele lor parfumate, să înțepi cu acul un ou proaspăt ca să sorbi conținutul crud sau să bei zer ca să fii ferit pentru totdeauna de boală; să trăiești efectiv miracolul vieții la țară, în rostul ei străvechi”, a mai spus ea la acea vreme.

„Am avut o carieră superbă”

Angela Similea a debutat în industria muzicală după ce a fost remarcată cu Cerbul de Argint la Brașov, în cadrul Festivalului Cerbul de Aur. Pe atunci, artista a renunțat la studiile economice în detrimentul muzicii, lucru care i-a adus numai succes și reușite.

“Mi s-a demonstrat că, într-adevăr, glasul meu și pregătirea mea de până atunci îmi permiteau să pornesc la un asemenea drum. Am părăsit studiile economice pentru muzică și am avut o carieră superbă. Mai târziu, am realizat că ar fi fost foarte bine dacă aș fi făcut canto clasic: aveam datele pentru a deveni o bună cântăreața lirică”, a completat cântăreața.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
425263845 949068253256551 8480066307094962491 n jpg
Sidonia, alături de Dan Spătaru, solistul care a murit în urmă cu 15 ani jpeg
romina gingasu jpg
vladuta 1 jpg
berecleanu jpg
Banner Alessia
Tudor Chirilă jpg
banner bianca dragusanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net